Místo demoliční koule květiny. Miley Cyrus po deseti letech opět zbourala žebříčky

Události v kultuře: Nová deska Endless Summer Vacation (zdroj: ČT24)

Endless Summer Vacation, tedy Nekonečné letní prázdniny, jak v překladu zní název nového alba Miley Cyrus, jsou možná snem většiny školou povinných dětí. Svými písněmi však umělkyně už dlouho cílí na starší publikum. A nová tvorba zaznamenává i velký komerční úspěch.

„Kdo je lepší než Miley Cyrus?“ Na svoji řečnickou otázku dostal populární moderátor Jimmy Fallon odpověď už brzy. To když zpěvačka vydala začátkem ledna první singl z chystané desky. Skladba Flowers okamžitě zabodovala v hitparádách po celém světě. Lepší než Miley Cyrus nebyl nikdo v několika desítkách zemí. Žebříčky po celém světě přitom zbourala přesně po deseti letech. Tehdy k tomu potřebovala demoliční kouli. Tentokrát jí stačily květiny.

„Zatímco celá kolekce má být milostným dopisem Los Angeles, zmíněná hitovka je na první dobrou ódou na lásku k sobě samé. Je sice jednoznačně o rozchodu, ale pak si zpěvačka uvědomí, co vše může dělat sama – a lépe – než s mužem,“ napsal v recenzi server Musicserver.cz.

Koupit sama sobě květiny, napsat své jméno do písku, vyrazit tančit. To vše podle textu skladby zvládne Miley Cyrus i svépomocí. O zpěvaččiných schopnostech a dovednostech netřeba pochybovat. V minulosti se dokázala transformovat z dětské hvězdičky kanálu Disney ve svébytnou umělkyni, která nehledí na hudební škatulky.

Wrecking Ball ovládla talentové soutěže

„Nemyslím na to, co dělám, jen na to, jaký z toho mám pocit. Lidi se mě ptají: To ses vědomě rozhodla dělat tohle? Já na to odpovídám: Vůbec nechápu, o čem mluvíte. Na pódiu prostě dělám to, co dělám, a taková má zpěvačka být,“ myslí si Cyrus.

Vedle popu, taneční hudby nebo country si tak umělkyně v nedávné minulosti troufla poodhalit i své rockové cítění. Prostřednictvím slavných rockových písní. V roce 2015 ji britský The Guardian označil jako Madonnu své generace. Stejně jako ona dokázala inspirovat davy mladých žen i mužů.

Mileyin nejslavnější hit Wrecking Ball lze dnes slyšet v talentových soutěžích po celém světě. A malou reminiscenci nabízí i nové album. Tentokrát ovšem vyměnila houpání na demoliční kouli za visutou hrazdu.