Klip týdne: Sum 41 ohlašují návrat novým singlem Out For Blood

Po třech letech se tento týden přihlásili se svou novinkou kanadští punkrockeři Sum 41. Zároveň s novým singlem Out For Blood, který opatřili i videoklipem, ohlásili vydání nového studiového alba, které je chystáno na léto tohoto roku.

Skladba Out For Blood je prvním materiálem vydaným od comebacku v roce 2016, kdy kapela vydala svou zatím poslední studiovku 13 Voices. 

Ta byla inspirována zážitkem blízké smrti frontmana Derycka Whibleyho, jenž byl v roce 2014 hospitalizován poté, co se mu zhroutila funkce jater a ledvin v důsledku dlouhodobého pití. Jak sám přiznává, návrat byl velmi těžký.

„To poslední, co jsem chtěl udělat, byla politicky angažovaná deska. Jsem rád, že ,Order In Decline‘ taková není,“ uvádí k chystané novince Whibley a dodává: „Samozřejmě je ale velmi těžké nevěnovat pozornost tomu, co se momentálně všude ve světě děje.“ 

Chystané album ponese název Order In Decline a vyjít by mělo 19. července tohoto roku. Bylo kompletně natočeno v jeho domácím studiu a jak kapela uvádí v tiskové zprávě, bude „nepochybně nejtěžším a nejagresivnějším albem Sum 41, které je zároveň nejdynamičtějším a nejostřejším“.

Naživo se můžou na Sum 41 těšit i čeští fanoušci. 18. června totiž kapela vystoupí v Praze v A-parku Ledárny v areálu smíchovského Staropramenu, kam je u příležitosti oslav svého 25. výročí pozval pořadatel festivalu Rock For People. 

Sum 41 je punk rocková kapela z kanadského Ajaxu (Ontario), držitel ocenění Juno Award. Mezi její členy patří Deryck Whibley (vokály, kytara, keyboard, piano), Jason McCaslin (basová kytara, vokály), Frank Zummo (bubny, vokály), Dave Baksh (sólová kytara) a Tom Thacker (kytara, vokály). Skupina vznikla v 41. letní den, odtud název Sum 41.
Od podpisu nahrávací smlouvy se studiem Island Records v roce 1999 vydala skupina šest studiových alb, několik CD se záznamem živých koncertů, live DVD, více než deset singlů a po celém světě prodala miliony nosičů. Do roku 2006 uspořádala více než 600 vystoupení a proslavila se svými světovými turné, trvajícími zpravidla déle než rok.
Sum 41 prosluli i vlastnoručně natáčenými groteskními a často kontroverzními videi, která umisťují na internet.

Diskografie: 
All Killer No Filler (2001)
Does This Look Infected? (2002)
Chuck (2004)
Underclass Hero (2007)
Screaming Bloody Murder (2011)
13 Voices (2016)
Order In Decline (19. 7. 2019)

zdroj: Wikipedia

Sum 41
Zdroj: ČT24/Allpunkedup.com