Je čas na StarDance. V jedenácté řadě se bude tančit na charleston i Jiřího Suchého

Deset osobností a deset tanečníků se tradičně setká v taneční soutěži StarDance, jejíž jedenáctou řadu začne Česká televize vysílat 16. října. O titul královny či krále tanečního parketu se poprvé v historii show bude ucházet duchovní, tenistka a krasobruslař, tanečnímu umění se ale přiučí i účastníci z herecké a hudební branže. Leitmotivem letošního ročníku je čas.

„Ještě nedávno bylo zakázáno zpívat a tančit,“ připomíná generální ředitel České televize Petr Dvořák. „Společně s realizačním týmem jsme všechna opatření sledovali, učili se a snažili se najít cestu pro naše letošní vysílání. Takovou, aby i přes všechna opatření zůstala pro diváky atraktivní a opět stanula na špici tuzemské zábavní tvorby.“

Zvládnout standardní i latinskoamerické tance se letos pokusí herci Simona Babčáková, Jan Cina, Zdeněk Godla, Pavel Trávníček a Marika Šoposká, muzikantské pódium za parket vymění Tereza Černochová a Mirai Navrátil, sportovní přípravu ocení tenistka Andrea Sestini Hlaváčková a mistr Evropy v krasobruslení Tomáš Verner a desítku doplňuje husitská farářka Martina Viktorie Kopecká.

Myslím, že nejvíce diváci oceňují, že formát StarDance je vlídný, má šarm, noblesu a dokáže dostat k televizi celou rodinu.
Petr Dvořák

Soutěžící trénují už od srpna. Osvojit taneční figury jim pomáhají opět profesionálové. Do jedenácté řady se mimo jiné zapojili čtyři vítězové předchozích řad: Kristýna Coufalová, Veronika Lálová a Lenka Nora Návorková. Novým odborným poradcem a hlavním choreografem je Marek Zelinka, který zvítězil v sedmé řadě s herečkou Marií Doležalovou.

Novinkou je večer Jiřího Suchého, tradicí benefice

Náplň večerů bude vycházet z oblíbených programů minulých let, chystají se ale i novinky.

„StarDance připomene velikou osobnost českého divadla Jiřího Suchého, který letos slaví devadesáté narozeniny. Jeden večer bude věnován jemu a jeho písničkám. Bude také večer filmových melodií. Vrátíme se i k benefičnímu večeru se stabilním charitativním partnerem, jímž je Centrum Paraple,“ upřesňuje Petr Dvořák.

Na parket se dostanou také akrobaté a žongléři a soutěžící poprvé jako zadání uslyší charleston. První večer zahájí opening inspirovaný letošním leitmotivem – časem.

Osvědčení moderátoři i porota

Porota se sejde ve stejném složení jako v minulé řadě. Výkony amatérských tanečníků posoudí Tatiana Drexler, Richard Genzer, Zdeněk Chlopčík a Jan Tománek. K „fundusu“ StarDance už patří moderátorská dvojice tvořená Terezou Kostkovou a Markem Ebenem.

Zkušený moderátor přiznává, že živé přenosy pro něj rozhodně nejsou rutinou: „Je to vždycky takový koktejl hrůzy a vzrušení, už to taky točíme patnáct let, takže diváci se jen tak s něčím nespokojí. Samozřejmě mám noční můry, jestli mě ještě něco napadne, jestli to lidi bude ještě bavit. Ale přes to všechno se vždycky znovu těším.“

Kostýmy opět navrhuje Tatiana Kovaříková. „Jsme teprve v začátcích. Se všemi tanečníky jsem mluvila, znám jejich choreografii, vybrali jsme materiály, všechno jsem nakreslila a teď teprve to jde do výroby,“ popisuje návrhářka. Dodává, že nikdy by nešla proti přání tanečníků.