Filmová upoutávka týdne: Lvi mají políčeno na Megan Foxovou

„Když se lovec stane kořistí“ zní oficiální podtitulek britsko-jihoafrického filmu Rogue. Ve snímku režisérky M. J. Bassettové si skupina najatých žoldáků otestuje rychlost a přesnost svých zbraní nejen proti lidským nepřátelům, ale i hladové lví smečce.

Snímek Rogue (anglické označení pro nebezpečné zvíře, které se odtrhlo od své smečky) vypráví o vojenské četě, která je utajeně najata k záchraně rukojmích ve střední Africe. Ačkoli se operace vydaří, záchranná helikoptéra je zničena, a skupina se tak vydává cestou napříč savanou. Jakmile se rozhodne přenocovat v opuštěném domě, četu napadnou krvežízniví lvi.

Upoutávka nám nejblíže přibližuje velitelku týmu O’Harovou, kterou ztělesnila známá herečka Megan Foxová. Právě ona se hned několikrát střetne se lstivými šelmami, přičemž se snaží dostát úkolu zachránit bezbranné rukojmí.

Natáčení filmu probíhalo v Jižní Africe. Jisté lákadlo je udělená přístupnost „R“, v USA je tedy zhlédnutí do 17 let dovoleno pouze pod dohledem rodičů. Důvodem je mimo jiné „silné násilí a krvavé scény“. 

Hororové zkušenosti

Režisérka M. J. Bassettová původně provázela televizními programy zaměřenými na vědu a přírodu. Prorazila v roce 2002 hororem z doby první světové války Mrtvá hlídka. Následně režírovala akční fantasy Solomon Kane (2009) a žánr hororu opět otestovala Návratem do Silent Hill 3D (2012). Za kamerou stála také v případě několika epizod seriálů jako například Da Vinciho démoni (2013–2015), Ash vs Evil Dead (2015–2018) nebo aktuální Půjčovna masa (2018–2020). K filmu Rogue napsala rovněž scénář.

Americká herečka Megan Foxová na sebe výrazně upozornila titulní rolí ve sci-fi Transformers (2007). Zde se poprvé setkala se skupinou inteligentních Autobotů, kteří chrání Zemi před zlými Decepticony. Roli Mikaely Banesové si zopakovala i v pokračování Transformers: Pomsta poražených (2009). Následně se objevovala v komediích jako například Čtyřicítka na krku (2012) či Diktátor (2012). S producentem Michaelem Bayem, s kterým pracovala na Transformers, se znovu spojila v sérii Želvy Ninja (2014–2016). 

Americká premiéra filmu je oznámena na 28. srpna 2020.