Farářka, Franta z Mostu i princ z Popelky. Na parket StarDance vtrhne na podzim deset nových osobností

Česká televize odhalila osobnosti, které zatančí v jedenácté řadě StarDance. Divácky oblíbená soutěž, v níž známé tváře soutěží s profesionálními tanečníky a tanečnicemi, se na obrazovky vrátí na podzim. O králi a královně tanečního parketu opět rozhodne jak profesionální porota ve studiu, tak diváci u obrazovek svým hlasováním.

 desítce soutěžících jedenácté řady budou mít převahu herci. Tanci se přiučí Simona Babčáková, Pavel Trávníček, Zdeněk Godla, Jan Cina a Marika Šoposká. Parket za pódium vymění Tereza Černochová a Mirai Navrátil. Sportovní průpravu využijí tenistka Andrea Sestini Hlaváčková a krasobruslař Tomáš Verner. Sestavu doplňuje farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká.

Tanečním parketem je provedou vítězové předchozích řad Kristýna Coufalová, Veronika Lálová, Lenka Nora Návorková, Dominik Vodička, finalisté Marek Dědík, Michal Necpál a Tereza Prucková Bufková i nováčci posledních řad Adriana Mašková, Robin Ondráček a Martin Prágr.

Účastníci zatím netuší, v jakém tanečním páru na podzim vystoupí. Taneční dvojice se až na konci června dozvědí, s kým je čeká série prvních treninků a přímých přenosů.

Tradiční moderátoři, netradiční situace

Jedenáctou StarDance provede už tradiční moderátorská dvojice Tereza Kostková a Marek Eben, choreografem soutěže se nově stal Marek Zelinka, který StarDance vyhrál v roce 2015 jako partner herečky Marie Doležalové.

Moderátoři StarDance XI: Marek Eben a Tereza Kostková
Zdroj: ČT/Mikuláš Křepelka

Sledovaná taneční soutěž se na obrazovky vrací po obvyklé roční pauze, ale za neobvyklých podmínek. Příprava nové řady musí zohlednit možné scénáře v souvislosti s pandemií covidu-19.

„Sledujeme situaci i v zahraničí, například na BBC se soutěž konala loňský podzim bez diváků, změny se týkaly moderace i poroty. My stále ale doufáme v živé publikum, budeme ale pečlivě postupovat podle platných bezpečnostních opatření. Co mohu slíbit, že se opět budeme snažit o neopakovatelnou atmosféru, jakou oplývá každý ročník,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.