Eva Pilarová dostala k výročí lázně. Písničkovou kúru jí připravili Absolonová nebo Dyk

K poctě Evě Pilarové vznikl hraný hudební pořad (zdroj: ČT24)

Eva Pilarová oslavila v roce 2019 dvě životní jubilea: šedesát let na scéně a také osmdesáté narozeniny. I jako blahopřání k těmto příležitostem vznikl inscenovaný hudební pořad postavený na jejích písničkách. Pojmenovaný je podle zpěvaččina zřejmě největšího hitu Ach, ta láska nebeská. Filmaři z České televize ho nedávno dokončili.

Velká část příběhu se odehrává na plovárně, kde se dohadují hospodská s kavárníkem. Oba jsou majitelé, ale každý má o provozu trochu jiné představy. „On místo nazývá městskými lázněmi a chce ho udržet takové prvorepublikové, noblesní,“ představuje „svého“ kavárníka Otakar Brousek mladší. Jeho konkurentku hraje Monika Absolonová. 

Ideální plovárnu našel štáb ve Mšeně na Mělnicku, kde se natáčelo už na podzim, další záběry pak vznikaly v ateliérech na Kavčích horách. Režie se ujal Jakub Wehrenberg. Ach, ta láska nebeská je druhým podobným snímkem. V roce 2018 obdobnou televizní poctu připravil pro Václava Neckáře, jehož písničky interpretovali jiní zpěváci v Hotelu Hvězdář. ČT tento pořad odvysílala na Silvestra 2018.

Eva Pilarová přiznává, že s takovým dárkem pro sebe nepočítala. „Bylo to pro mě milé překvapení. Hraju sama sebe a jsem docela ráda, že moje písničky zpívá celá řada mých oblíbených zpěváků,“ přiznává. 

Například v podání Ondřeje Gregora Brzobohatého zazní Je nebezpečné dotýkat se hvězd. Moniku Absolonovou uslyší diváci ve skladbě Hrom aby do tě, lásko má a třeba Vojtěch Dyk si troufnul na Montiho Čardáš.

V několika scénách si zazpívala i sama Eva Pilarová. Hraný hudební pořad k jejím narozeninám se na obrazovkách České televize objeví v březnu.