TÉMA

Mšeno

Policie stíhá odpadovou firmu za krácení daní se škodou 3,76 miliardy korun

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) začala stíhat firmu z krácení daní kvůli nakládání s odpady. Server Lidovky.cz napsal, že stíhání čelí firma AVE CZ odpadové hospodářství a kriminalisté vyčíslili škodu na 3,76 miliardy korun. AVE CZ potvrdila, že čelí stíhání. Podle firmy je nepodložené a postavené na chybných závěrech, miliardovou škodu označila za virtuální.
25. 8. 2022Aktualizováno25. 8. 2022, 16:54|

V Jablonci nad Nisou vyhořely historické Sluneční lázně

V Jablonci nad Nisou shořela ve středu ráno větší část areálu Slunečních lázní u přehrady Mšeno, stát zůstala zhruba třetina. Objekty z roku 1927 byly ve špatném stavu, už několik let se ve městě vedly diskuse, zda historické stavby zrekonstruovat, nebo zbourat a postavit na jejich místě moderní budovu. Škody magistrát předběžně odhadl na deset milionů korun, řekla vedoucí kanceláře primátora Jana Matěchová. Příčiny požáru vyšetřují hasiči i policisté. Podle krajské policejní mluvčí Dagmar Sochorové na místo povolali psovoda se psem speciálně cvičeným na vyhledávání hořlavin.
17. 8. 2022Aktualizováno17. 8. 2022, 14:05|

Mezi Mšeno a Skalsko se vlaky vrátí až na přelomu září a října

Tratí mezi Mšenem na Mělnicku a Skalskem na Mladoboleslavsku po sesuvu půdy znovu projedou vlaky až na přelomu září a října. Bude nutné zpevnit svah a kompletně opravit trať. Informoval o tom mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.
27. 8. 2021|

Pečovatelkou roku se stala Hana Stejskalová. Při požáru se pokusila zachránit klientku

Národní cenu sociálních služeb získalo v úterý sedmnáct lidí. Pečovatelkou roku se stala i Hana Stejskalová, která se při požáru v Domově seniorů Mšeno pokusila zachránit klientku. Oheň však už byl tak rozšířený, že seniorka zemřela. Pečovatelka sama skončila v nemocnici. Na cenu ji za zvládnutí extrémně těžké situace, ale i pro spolehlivost a empatii, nominovali kolegové.
1. 12. 2020|

Oblíbené lokality jsou zavalené turisty, ale také odpadky. Nepomohl ani nouzový stav

Oblíbené přírodní památky plné plastových lahví, obalů od jídla i použitého toaletního papíru. Zejména chráněné krajinné oblasti zápolí s náporem turistů a s velkým množstvím odpadu, který po sobě lidé v přírodě nechávají. ČT to potvrdili správci a provozovatelé sedmi turisticky vytížených lokalit. Například správce beskydských Pusteven odhaduje, že za listopad sebral skoro pětkrát více odpadu než minulý rok. V obci Mšeno na Kokořínsku zase podle tamního starosty evidují stoprocentní nárůst plastu v komunálním odpadu. Problém je největší hlavně v příměstských lesích.
27. 11. 2020|

Při požáru v domově důchodců ve Mšeně zemřela seniorka, ošetřovatelka skončila v nemocnici

V domově seniorů ve Mšeně na Mělnicku zemřel ve čtvrtek brzy ráno při požáru jeden člověk. Jedna ošetřovatelka je zraněná a byla převezena do nemocnice. Hasiči evakuovali 74 klientů, z nich se ve čtvrtek nebude moci vrátit do svých pokojů podle předběžného odhadu asi 18 lidí. Vyšetřovatelé vyloučili jako příčinu požáru cizí zavinění, oheň vznikl z nedbalosti nebo technickou závadou, uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Podle Twitteru policie byli další tři lidé ošetřeni na místě. Škoda byla vyčíslena na milion korun.
13. 8. 2020Aktualizováno13. 8. 2020, 11:45|

Eva Pilarová dostala k výročí lázně. Písničkovou kúru jí připravili Absolonová nebo Dyk

Eva Pilarová oslavila v roce 2019 dvě životní jubilea: šedesát let na scéně a také osmdesáté narozeniny. I jako blahopřání k těmto příležitostem vznikl inscenovaný hudební pořad postavený na jejích písničkách. Pojmenovaný je podle zpěvaččina zřejmě největšího hitu Ach, ta láska nebeská. Filmaři z České televize ho nedávno dokončili.
2. 1. 2020|

Na koupališti ve Mšeně se zastavil čas. Plovárna vás okouzlí atmosférou první republiky

Nejkrásnější dovolená na světě je na mšenském koupališti. V knize přání a stížností to alespoň píší spokojení návštěvníci těchto meziválečných městských lázní. Unikátní areál postavený ve stylu art deco si dodnes zachoval svou podobu ze 30. let minulého století. Není proto divu, že oblíbené koupaliště je od roku 2003 i kulturní památkou. V letním horku vás navíc v bazénu ochladí pitná voda ze skalního pramene Stříbrník.
3. 8. 2018|