Deset párů už si brousí parkety. Jubilejní StarDance bude tančit na Gotta i revoluci

Jak se točila znělka StarDance 2019 (zdroj: ČT24)

Profesionální tanečníky a osobnosti ze showbyznysu už podesáté svede na parket taneční soutěž StarDance. Ani v jubilejní řadě podle tvůrců nebude chybět jak noblesa a elegance, tak novinky v podobě tematických večerů. ČT v úterý zveřejnila další podrobnosti o chystané show. Soutěžící se divákům poprvé představí v sobotu 12. října.

Taneční umění si vyzkouší a předvedou tradičně známé osobnosti napříč profesemi. Hereckými hvězdami budou Veronika Khek Kubařová, Miroslav Hanuš a Matouš Ruml. Zpěváky a muzikanty zastoupí Tonya Graves a Xindl X, sportovce biatlonistka Gabriela Koukalová. Poprvé zatančí zástupce youtuberů Kovy, spisovatelka Radka Třeštíková a rybář Jakub Vágner. Z obrazovky na parket dotančí moderátorka ČT Nora Fridrichová.

„StarDance patří mezi nejdéle vysílané zábavní formáty nejen na českých televizních obrazovkách, ale i v zahraničí. Před pár dny například na domovské BBC One odstartovala již sedmnáctá sezona a zájem o ni je stále obrovský. I Česká televize neustále pracuje na vývoji tohoto pořadu. Letos kromě nových osobností nabídne divákům i zcela novou desítku tanečních profesionálů,“ uvedl k desáté řadě generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Od neokoukaných tanečních tváří si tvůrci slibují nový přístup k choreografiím. Vyřádit se mohou i při tematických večerech. Tentokrát se věnují nejznámějším pohádkovým melodiím, oslavě třiceti let svobody nebo písním Karla Gotta. Na programu bude opět i tradiční benefiční díl pro Centrum Paraple.

Porota StarDance 2019: Jan Tománek, Zdeněk Chlopčík, Richard Genzer, Tatiana Drexler
Zdroj: ČT

Podobu jednoho kola ovlivní samotní porotci, kteří budou v roli mentorů působit na vystoupení párů. Porota tentokrát došla obměny. Vedle Tatiany Drexler a Zdeňka Chlopčíka v ní nově zasednou Richard Genzer s Janem Tománkem. Oba si již soutěž zkusili jako účinkující.

„Coby nová posila poroty na svoje hodnocení půjdu od lesa a přes husí kůži. A jelikož jsem minulý rok trpěl mezi soutěžícími, mám v plánu být letos výrazně hodnější než ostatní porotci. Na moje kolegy budu naopak ras,“ slibuje Genzer.

Stálicí soutěže naopak je moderátorská dvojice. I v desáté řadě diváky přímými přenosy provedou Marek Eben a Tereza Kostková. 

Hvězdy desáté StarDance se představují (zdroj: ČT24)