Koukalová, Kovy, Graves či Hanuš. Seznamte se s hvězdami, které tančí v desáté StarDance

Na podzim chystá Česká televize už podesáté oblíbenou taneční soutěž StarDance. O titul „král a královna parketu“ se bude opět ucházet deset známých osobností, povedou je nově tanečníci, které diváci neznají z předchozích ročníků. Obměnou prošla i porota, v roli jednoho z porotců se představí loňský soutěžící Richard Genzer.

„Hvězdami, které tančí“, budou v desáté řadě: rybář Jakub Vágner, biatlonistka Gabriela Koukalová, youtuber Karel „Kovy“ Kovář, herci Veronika Kubařová, Miroslav Hanuš a Matouš Ruml, moderátorka Nora Fridrichová, písničkář Xindla X, zpěvačka Tonya Graves a spisovatelka Radka Třeštíková.

Přečtěte si jejich první dojmy ze soutěže a podívejte se na videa z prvního seznámení s tanečními partnery:

Rybář Vágner: Vůbec netuším, jak mi to půjde

„Z předchozích StarDance jsem neviděl ani vteřinu. To není moc překvapující vzhledem k tomu, že velkou část života jsem trávil vždy devět měsíců v roce někde uprostřed pralesa, kde nebyl ani signál, natož televize,“ přiznává Jakub Vágner, jehož výpravy mohli diváci České televize vidět v cyklu Rybí legendy.

Pozvání do StarDance prý už několikrát odmítl, tentokrát se ale nechal přesvědčit. „Vůbec netuším, jak mi to půjde,“ necítí se do začátku rozhodně jako favorit soutěže. Jeho taneční oporou bude Michaela Nováková. „Cestování mě sice zajímá, ale my se zaměříme na taneční svět a já ho Jakubovi ukážu v tom nejlepším možném světle,“ slibuje.

Podívejte se na první setkání Jakuba Vágnera a Michaely Novákové (zdroj: ČT)

Spisovatelka Třeštíková: Jsem prostě nemehlo

Radka Třeštíková, kterou jako spisovatelku proslavil bestseller Bábovky, prý na nabídku účinkovat ve StarDance hned nekývla. „Nemám pohybovou paměť, nebo takhle: Doteď jsem si myslela, že jsem prostě nemehlo, ale nedávno jsem zjistila, že to má tenhle vznešený výraz, tak ho používám. V praxi to znamená, že si vůbec nepamatuju kroky, nejsem schopná je zopakovat a taky se mi nedaří synchronizovat pohyb rukou a nohou, z toho důvodu jsem se nikdy nenaučila plavat kraul a nesnáším aerobic,“ shrnula své předpoklady pro soutěž.

Její taneční partner Tomáš Vořechovský to ale nevidí tak černě. „Před půl rokem jsem se vrátil z Ameriky, kde jsem strávil rok jak výukou, tak samotným vystupováním v několika tanečních show. Když jsem zvládl učit Američany, tak už zvládnu asi všechno. I Radku,“ předpokládá.

Podívejte se na první setkání Radky Třeštíkové a Tomáše Vořechovského (zdroj: ČT)

Zpěvačka Tonya Graves: Když nebudu výborná v tancování, tak v zábavě

Tonya Graves se podle svých slov na taneční soutěž dlouho těšila. „Proč jsem ve StarDance? Protože konečně volali! Trvalo to deset let, ale konečně k tomu došlo. Jak se říká, lepší později než nikdy,“ směje se. „Slibuji, že i když nebudu výborná v tancování, tak budu zábavná. Jsem šťastná jak blecha, že jsem dostala Michala. Je sice mladý, ale určitě mě hodně naučí.“ 

Jejím partnerem na parketu bude Michal Bureš. „Už jsem ve StarDance tak trochu byl. Točil jsem už nějaké znělky a viděl jsem, jaká je tam dobrá atmosféra a jaká je u toho zábava. Věděl jsem, že mě to bude bavit. Jsem hrozně rád, že budu tancovat s Tonyou, protože díky ní to bude opravdu perfektní,“ říká tanečník.

Podívejte se na první setkání Tonyi Graves a Michala Bureše (zdroj: ČT)

Písničkář Xindl X: Určitě je ve mně skrytý tanečník

„Vždycky jsem si chtěl něco podobného zkusit. Několikrát jsem si říkal, že je ve mně určitě skrytý tanečník,“ nepochybuje Ondřej Ládek alias Xindl X. Písničkáře, textaře a skladatele budou moci diváci tak nově poznat i jako taneční talent.

„Asi každý by chtěl vyhrát, ale musím být realistický. Určitě tu budou tanečníci, kteří mají s tancem nějaké zkušenosti, a tak přede mnou budou mít náskok. Takže zatím bych nechtěl vypadnout jako první. Mou hlavní ambicí je posunout se někam dál, něco nového se naučit,“ odhaduje své šance Xindl X. Jeho taneční učitelkou bude Markéta Dostálová.

Podívejte se na první setkání Xindla X a Markéty Dostálové (zdroj: ČT)

Moderátorka Fridrichová: StarDance je šance napravit škody

Po Jolaně Voldánové, Robertu Zárubovi či Daniele Písařovicové se i v letošním ročníku mezi soutěžícími objeví tvář známá z obrazovky České televize. Pozvání přijala moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová, jejím tanečním partnerem bude Jan Kohout.

„Já všeobecně jdu do každé nové příležitosti, co se mi nabídne. Tancovat moc neumím, protože jsem v tanečních poměrně lajdačila. Účast ve StarDance mi tedy přijde jako šance to dohnat a ve svých čtyřiceti dvou letech napravit napáchané škody,“ očekává Fridrichová. Vzhledem k tomu, že přímé přenosy taneční soutěže připadají na sobotu, stejně jako natáčení pořadu 168 hodin, vystřídá ji dočasně v moderování reportérka Kristina Ciroková.

Podívejte se na první setkání Nory Fridrichové a Jana Kohouta (zdroj: ČT)

Herec Ruml: Tanec mě baví, ale mám se co učit

Herec Matouš Ruml se proslavil sitcomem Comeback, zahrál si ale třeba i v pohádce Princezna a písař. „Hrozně se těším, protože pohyb mám rád a tanec mě baví. Na druhou stranu nevím, co od toho čekat, protože se standardním tancem nemám vůbec žádné zkušenosti. Ale zatím mým hlavním cílem je se tanec naučit,“ uvedl k účasti v desáté StarDance.

Až k vítězství se pokusí protančit s Natálií Otáhlovou. „StarDance je pro mě jedinečná příležitost a nová zkušenost, co se týče tance a jeho výuky. Neměla jsem vůbec představu, s kým budu tančit. Ale musím říct, že jsem si přála nějakého herce,“ říká tanečnice.

Podívejte se na seznámení Matouše Rumla a Natálie Otáhalové (zdroj: ČT)

Herec Hanuš: Tančil jsem vášnivě, aniž bych to ovládal

Miroslava Hanuše mohou diváci znát třeba z krimi seriálu Případy 1. oddělení nebo z představení v pražském Divadle v Dlouhé. I když je především hercem a také divadelním režisérem, role tanečníka pro něj podle jeho slov není nová.

„Když mě Česká televize oslovila s nabídkou StarDance, tak jsem se doma zeptal: ‚Mám?‘ A manželka a dcery řekly: ‚Běž!‘ Věděly, že na gymplu jsem rád chodil do tanečních a intenzivně ‚vymetal‘ plesy. Ve třeťáku jsem jich v prosinci stihl dokonce dvacet. Tančil jsem tehdy vášnivě, aniž bych to ovládal,“ vzpomíná.

Za taneční partnerku si šestapadesátiletý Hanuš přál prý tu nejstarší, protože má dojem, že je tanečnicím ve StarDance „asi tak čtrnáct“. Nicméně taneční pokroky nakonec bude dělat pod vedením dvacetileté Adriany Maškové.

Podívejte se na první setkání Miroslava Hanuše a Adriany Maškové (zdroj: ČT)

Herečka Kubařová: Myslela jsem, že je to vtip

„Na začátku jsem tomu nemohla uvěřit a myslela jsem, že je to vtip. Ale když mi to docvaklo, rovnou jsem si řekla, že když to projde přes Dejvické divadlo, kvůli plánování, tak do toho půjdu. Spíš jsem se bála, aby nebyl zklamaný můj taneční partner,“ komentuje svou účast Veronika Kubařová.

Hereččiným tanečníkem bude Dominik Vodička. „Do StarDance jsem šel, protože jsem chtěl poznat nové lidi a vyzkoušet něco nového. Závodně už totiž společenské tance netančím, jsem sólistou Pražského komorního baletu,“ prozradil o sobě.

Podívejte se na seznámení Veroniky Kubařové a Dominika Vodičky (zdroj: ČT)

Youtuber Kovy: Těším se, že se naučím tancovat

Dvaadvacetiletý Kovy se na svém kanále, který sleduje přes 760 tisíc lidí, věnuje i tématům, jako je politika nebo dezinformace. Aktuálně svou pozici influencera využívá ve prospěch kampaně proti šikaně. 

„Hlavně se těším, že se naučím tancovat. Aspoň v to doufám. Minulý rok jsem se byl na StarDance podívat jako divák, tak teď jsem zvědavý, jaké to bude z druhé strany. Docela mě překvapilo, kolik to zabere času, trénovat se začíná už v létě. Asi mě čeká ještě hodně překvapení,“ předpokládá Kovy. Zvládnout tance mu pomůže Veronika Lišková.

Podívejte se: První setkání Kovyho s Veronikou Liškovou (zdroj: ČT)

Biatlonistka Koukalová: Ladné pohyby mi dělají problém

První oznámenou soutěžící byla Gabriela Koukalová. Biatlonistka nedávno ukončila sportovní kariéru, StarDance prý považuje za další životní výzvu. I když přiznává, že se nejprve obávala, že soutěž bude návratem k drilu, od něhož si dávala pauzu. Na sportovní zápřah se ale nakonec těší. 

„S tancem nemám velké zkušenosti, ale vím, že jsem pilná a cílevědomá, čili věřím, že jsem schopná se to naučit. Zároveň ale vím, že biatlon je poměrně silový sport a kvůli tomu mi ty ladné pohyby dělají celý život docela problém. Udělám ale všechno pro to, abych se to naučila,“ slibuje dvojnásobná stříbrná olympijská medailistka.

S nadsázkou dodává, že jako tanečního partnera si pro ni její manžel, badmintonista Petr Koukal, přál o hodně staršího tanečníka, který by mohl i kulhat. Na parketu nakonec utvoří pár s Martinem Prágrem. „Chtěl jsem sportovkyni, protože sám jsem také vášnivý sportovec. Mám z toho obrovskou radost a věřím, že se nám jako sportovcům bude dobře spolupracovat,“ předpokládá tanečník.

Podívejte se na první setkání Gabriely Koukalové a Martina Prágra (zdroj: ČT)
Taneční páry už trénují na X. ročník StarDance (zdroj: ČT24)