Aneta Langerová a Korben Dallas shrnuli společné písně na album Nekonečně, vyráží i na turné

Sedm let poté, co Aneta Langerová a Korben Dallas nahráli první společný singl, vydávají LP desku Nekonečně. Zahrnuje všech osm písní, které česká zpěvačka a autorka se slovenskou kapelou během let vytvořili. Společně vyrazí také na podzimní česko-slovenské turné.

Společnou tvorbu odstartoval před sedmi lety singl Sen. „Když jsem slyšela první tóny písně Sen, začala jsem snít o tom, že spolu vytvoříme víc než jednu píseň, a to se naplnilo. Kluci složili skladby, v nichž se vždy trefili do mé životní situace, do myšlenek, které mi běžely zrovna hlavou, mají výjimečnou schopnost telepatie,“ říká Aneta Langerová.

Podle frontmana Korben Dallas Juraje Benetina představují slovenská kapela a česká zpěvačka dva odlišné světy, které se ale doplňují. „Vždy se jim povede vytvořit spolu něco, co má svou jasnou tvář, odlišnou od jejich samostatné tvorby,“ upozorňuje Benetin.

Album Nekonečně shrnuje společné písně od nejstaršího Snu až po novinku Neustoupím. „Prostor mezi první a nejnovější nahrávkou je pár let a to nám odkrývá možnost lépe pochopit umělecký posun a záměr této spolupráce,“ míní producent Tomáš Sloboda. Aneta Langerová a Korben Dallas dopřáli polovině společných písniček i klip.

Společné česko-slovenské turné bylo v plánu už před třemi lety, hraní ale znemožnila pandemie covidu-19. Koncerty tak byly nejprve přeloženy a následně zrušeny. Turné k albu Nekonečně startuje 6. listopadu v Praze, konečnou zastávkou bude 14. listopadu Bratislava.

„Těšíme se, že si společné písničky konečně zahrajeme i naživo. Snažíme se sestavit co nejkompaktnější program, jehož součástí jsou i naše sólové skladby, při nichž si budeme navzájem hudebně vypomáhat,“ slíbil baskytarista Korben Dallas Lukáš Fila.