V čele provozu zámku Lány končí Kateřina Rydlová, odchází na vlastní žádost

V čele oddělení provozu zámku Lány končí na vlastní žádost Kateřina Rydlová, sdělil v pondělí odbor komunikace Kanceláře prezidenta republiky (KPR). O jejím odchodu v neděli informoval server Blesk.cz. Rydlová vedla provoz lánského zámku necelý rok, funkce se ujala místo Michaely Javůrkové loni ještě v době, kdy byl prezidentem Miloš Zeman.

„Správu Pražského hradu opouštím úplně,“ citoval Rydlovou Blesk.cz. Server doplnil, že Rydlová podala minulý týden výpověď ke 30. září. Náhradu podle webu Hrad zatím nemá.

Hrad v pondělí sdělil, že Rydlová ve funkci vedoucí oddělení provozu zámku Lány končí na vlastní žádost. „Více nebudeme personální záležitosti veřejně komentovat,“ dodal odbor komunikace KPR.

Český rozhlas - Radiožurnál loni v listopadu uvedl, že Rydlová dříve působila na lánském zámku jako kuchařka nebo hospodyně. Hrad s jejím nástupem zároveň oddělil správu samotného zámku v Lánech a správu zámeckých zahrad a parku. Kromě práce kuchařky a hospodyně Rydlová podle rozhlasu také při předloňské hospitalizaci zajišťovala „servis“ pro prezidenta Zemana.