Státní zástupce obžaloval italského fotbalového fanouška kvůli červnovým výtržnostem v Praze

Jeden z fotbalových fanoušků italské Fiorentiny, kteří před červnovým finálovým zápasem v centru Prahy napadli příznivce anglického West Hamu United, půjde před soud. Státní zastupitelství ho obžalovalo z násilí proti úřední osobě. Uvedla to Lucie Andělová z tiskového oddělení Městského státního zastupitelství v Praze. Italovi v případě odsouzení hrozí až čtyři roky vězení.

„Obvodním státním zastupitelstvím pro Prahu 1 byla podána k Obvodnímu soudu pro Prahu 1 obžaloba na jednu fyzickou osobu pro skutek kvalifikovaný jako zločin násilí proti úřední osobě,“ uvedla Andělová.

Policie v souvislosti s červnovým finálovým zápasem Evropské konferenční ligy zadržela celkem 23 fanoušků. Sedmnáct z nich kvůli konfliktu, který se odehrál před samotným zápasem v baru v Rytířské ulici. Fanoušci Fiorentiny tam napadli příznivce West Hamu United. Tři z nich skončili ve vazbě. Jednoho fanouška pak policie stíhala pro násilí proti úřední osobě a další dva z výtržnictví.

Dva fanoušky italské Fiorentiny pražský soud už v červnu ve zkráceném řízení potrestal za napadení příznivců anglického klubu půlroční podmínkou, peněžitým trestem třicet tisíc korun a vyhoštěním na tři roky. Posledního obviněného policie stíhá na svobodě. Termín soudního jednání zatím není stanoven.