„Psycholožka“ Krutilová z Aktipu obor nestudovala, brání se Univerzita Karlova

Lenka Krutilová, která radila v dokumentu ČT Infiltrace: Obchod se zdravím, nestudovala na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy psychologii. Krutilová, která působila jako terapeutka v zařízení Aktip, přitom studium uváděla na svém profilu institutu. Proti tomu se ale fakulta ohradila a profil Krutilové ze stránek Aktipu zmizel, upozornila redakce iRozhlas.cz. Šéfka ústavu navíc oznámila, že s Krutilovou ukončila spolupráci.

Krutilová ve svém životopise na stránkách zařízení Aktip měla v kolonce vzdělání napsáno  „FF UK, jednooborová psychologie“. To ale vedení fakulty popřelo.

„Jak vyplývá z matriky absolventů UK spravované Ústavem dějin Univerzity Karlovy a Archivem Univerzity Karlovy, z matriky absolventů katedry psychologie FF UK a z elektronických informačních zdrojů fakulty, paní Lenka Krutilová v letech 1988–2018 jednooborovou psychologii na Filozofické fakultě UK pod současným ani pod rodným příjmením nestudovala, a tedy ani neabsolvovala,“ informuje na webu fakulty její mluvčí Petr Kukal.

Lenka Krutilová
Zdroj: twitter.com/ostravskykritik

Podle iRozhlasu následně zmizel ze stránek zařízení Aktip profil Krutilové. Ta se odmítla k věci vyjádřit. Redakci iRozhlasu ale oznámila vedoucí Aktipu Jarmila Klímová, že s Krutilovou ukončila spolupráci.

Krutilová v Aktipu působila jako Senior konzultant psycholog, psychoterapeut a diagnostik. Kromě studia psychologie uváděla ve svém profilu také to, že studovala 2 roky homeopatii, 13 let se věnovala studiu orientální diagnostiky a fyziognomie, absolvovala 3 roky reflexní terapie a 3 semestry psychosomatiky.

V dokumentu ČT Krutilová uvedla, že je možné se zbavit rakoviny pomocí milence, je možné změnit DNA anebo vyloučit nádor spolu se stolicí.