TÉMA

Jarmila Klímová

Interview ČT24

Zeman má o svém zdraví informovat pravdivě ve svém zájmu, vyzývá šéf lékařské komory Kubek

Prezident Miloš Zeman by měl ve vlastním zájmu veřejnost pravdivě informovat o svém zdravotním stavu. Myslí si to šéf České lékařské komory Milan Kubek. Podle něj má veřejnost právo vědět o zdraví hlavy státu, byť si může prezident nechat pro sebe detaily. Kubek to řekl v pořadu Interview ČT24.
23. 10. 2019|
Aktip

Činnost centra alternativní medicíny Aktip nevyšetřili policisté pořádně, zlobí se žalobkyně. Případ jim vrátila

Policie musí znovu prověřit „léčebné praktiky“ terapeutického centra Aktip známého z dokumentu Obchod se zdravím. České televizi to sdělila žalobkyně Simona Krupová z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2, která dala k novému šetření pokyn. Podle ní policisté případ ukončili předčasně.
6. 12. 2018|

Nabádání k rozvodu nebo odmítnutí transplantace. Pacientky prozradily další zkušenosti s Aktipem

Česká televize v pondělí odvysílala pokračování dokumentu s názvem Infiltrace: Obchod se zdravím. Autoři v něm pomocí skryté kamery odhalili fungování institutu Aktip. Video způsobilo mezi odbornou i laickou veřejností doslova poprask. Nyní autoři dokumentu poukazují na to, že na pochybné lékařské praktiky upozorňovali klienti zařízení už v minulosti. Někteří se nyní rozhodli vystoupit před kamerou. Diváci uvidí i další dosud nezveřejněné záběry z původního natáčení.
25. 6. 2018|

„Psycholožka“ Krutilová z Aktipu obor nestudovala, brání se Univerzita Karlova

Lenka Krutilová, která radila v dokumentu ČT Infiltrace: Obchod se zdravím, nestudovala na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy psychologii. Krutilová, která působila jako terapeutka v zařízení Aktip, přitom studium uváděla na svém profilu institutu. Proti tomu se ale fakulta ohradila a profil Krutilové ze stránek Aktipu zmizel, upozornila redakce iRozhlas.cz. Šéfka ústavu navíc oznámila, že s Krutilovou ukončila spolupráci.
31. 5. 2018Aktualizováno31. 5. 2018, 18:01|

Chystá se regulace léčitelů. Dokument ČT Obchod se zdravím vyvolal bouřlivou debatu

Ministerstvo zdravotnictví připravuje zákon o léčitelství. Česko totiž zatím nemá žádná zvláštní pravidla pro alternativní medicínu, přičemž obor z pohledu zákona funguje jako poradenství. Léčitelé však mohou svými nevědeckými zásahy vážně poškodit zdraví lidí. Ukázal to třeba dokument ČT Infiltrace: Obchod se zdravím. Jen u nás je podle odhadů až padesát tisíc léčitelů.
27. 5. 2018Aktualizováno28. 5. 2018, 08:03|