Při noční nehodě na Přerovsku se zranily tři děti

Přerov - Tři chlapci ve věku 16 let se zranili ve čtvrtek v noci při dopravní nehodě osobního auta mezi Troubkami nad Bečvou a Henčlovem na Přerovsku. Při nárazu auta do svahu vypadli z vozu. V autě, které řídil devatenáctiletý mladík, podle policistů cestovalo dohromady šest lidí, uvedla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

„Devatenáctiletý muž jel s osobním vozem Peugeot 309 a společně s ním cestovalo ve voze dalších pět chlapců ve věku 16 a 19 let. Mladík na přímém úseku vozovky nezvládl řízení. Dostal smyk a havaroval vlevo ve směru jízdy do silničního příkopu,“ uvedla mluvčí.

Po nárazu do svahu se vůz vrátil zpět na silnici. Náraz byl přitom tak silný, že z vozu vypadli čtyři cestující, kteří seděli na zadním sedadle. Tři z nich přitom utrpěli zranění. „Z místa nehody jsme odváželi dva účastníky s otřesy mozku do přerovské nemocnice. Jeden chlapec skončil s otřesem mozku a otevřenou zlomeninou předloktí v olomoucké fakultní nemocnici,“ řekl náměstek krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Škodu na vozidle vyčíslili policisté na 10 000 korun. Řidič, který před nehodou nepil alkohol, je podezřelý z ublížení na zdraví, za což mu hrozí až pět let vězení.