Policie zasahuje v Hostouni, odkud je zřejmě střelec z Prahy. Na místě byli hasiči a pyrotechnik

Policie večer kolem deváté večer ukončila propátrávání okolí domu v Hostouni na Kladensku, odkud je zřejmě pachatel tragické střelby v Praze na filozofické fakultě. Z místa odjeli hasiči. Nebezpečí nehrozí, řekl jeden z policistů na místě. Prostor kolem domu policisté uzavřeli po osmé hodině večer. U domu zasahovali od odpoledne a zásah tak zatím není ukončený. Na místě zůstává asi šest policejních vozů.

Uzavírka okolí domu trvala zhruba hodinu, začala příjezdem hasičů s velkým autem a dalších jednotek hasičů. Policisté obehnali prostor páskami a vykázali z místa novináře. Podle neoficiálních informací ČTK přijel na místo pyrotechnik. Mluvčí hasičů ČTK odkázal na informace policie. Středočeská policejní mluvčí uvedla, že informace k vyšetřování poskytuje Městské státní zastupitelství v Praze.

Dům stojí u průtahu obcí Hostouň. Odpoledne u něj bylo deset policejních vozů. Policie pracuje s verzí, že pachatelem tragické střelby v Praze se 14 oběťmi a 25 zraněnými je čtyřiadvacetiletý student fakulty z Hostouně.

Policejní prezident Martin Vondrášek na briefingu v Praze uvedl, že policie po poledni obdržela informaci o tom, že 24letý muž z Hostouně odjel do Prahy s tím, že si chce vzít život. O 25 minut později byl v obci nalezený mrtvý otec tohoto mladíka, studenta Filozofické fakulty UK.

Policie podle Vondráška pracuje s verzí, že střelec má na svědomí i muže a kojence z Klánovického lesa. Před šesti dny zatím neznámý pachatel zastřelil v lese dospělého a dítě, podle médií jsou oběťmi dvaatřicetiletý muž a jeho teprve dvouměsíční dcera.