TÉMA

Hostouň

Policie dopadla zloděje z domu střelce z filozofické fakulty. Místo si vybral náhodně

Středočeská policie dopadla jednapadesátiletého muže, který se na přelomu roku vloupal do domu střelce z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Hostouni na Kladensku. Dům si vybral náhodně. České televizi to sdělila mluvčí Michaela Richterová. Muž se vloupal i do dalšího rodinného domu, co konkrétně ale odcizil, mluvčí kvůli probíhajícímu vyšetřování uvést nemohla. V případě odsouzení muži hrozí až pět let vězení.
18. 4. 2024|

Střelec přijel na filozofickou fakultu do Prahy nejspíš z Kladenska. Legálně držel několik zbraní

Policejní prezident Martin Vondrášek na podvečerní tiskové konferenci oznámil, že policisté se krátce po čtvrtečním poledni dozvěděli, že z obce Hostouň na Kladensku odjel do Prahy čtyřiadvacetiletý mladík s tím, že si chce vzít život. Před 13. hodinou byla v Hostouni objevena mrtvola otce podezřelého. Policisté rovněž rychle zjistili, že mladík je studentem pražské filozofické fakulty a že má přednášku v budově v Celetné ulici. Střelba se ale nakonec odehrála v jiném objektu filozofické fakulty v centru Prahy. Ohledání místa činu začalo po 18. hodině, budovu předtím prohledávali pyrotechnici.
21. 12. 2023Aktualizováno21. 12. 2023, 23:43|

Policie zasahuje v Hostouni, odkud je zřejmě střelec z Prahy. Na místě byli hasiči a pyrotechnik

Policie večer kolem deváté večer ukončila propátrávání okolí domu v Hostouni na Kladensku, odkud je zřejmě pachatel tragické střelby v Praze na filozofické fakultě. Z místa odjeli hasiči. Nebezpečí nehrozí, řekl jeden z policistů na místě. Prostor kolem domu policisté uzavřeli po osmé hodině večer. U domu zasahovali od odpoledne a zásah tak zatím není ukončený. Na místě zůstává asi šest policejních vozů.
21. 12. 2023|