Olympijský festival u jezera Most nabídne přes padesát sportů

Události: Olympijský festival u jezera Most (zdroj: ČT24)

V pátek začíná v Paříži olympiáda. U jezera Most nyní vrcholí práce na stavbě areálu Olympijského festivalu, který patří mezi oficiální doprovodné akce. Návštěvníci si v areálu vyzkouší na padesátku různých sportů a přijedou tam i sportovci vracející se z Paříže.

U jezera už stojí replika Eiffelovy věže. Město Most chce, aby tu zůstala i po skončení Her. Stejně tak získá i některá ze sportovišť. Poprvé bude možné v areálu Olympijského festivalu přímo přespat ve stanech.

Slavnostní zahájení se uskuteční už ve čtvrtek večer – v přímém přenosu České televize. Městem projde průvod sportovců. Návštěvníkům se pak areál otevře v pátek. Olympijský park bude přístupný po celou dobu pařížské olympiády, tedy od 26. července do 11. srpna.

Nejvíce sportů v historii

Lidé budou moct vyzkoušet přes padesát různých sportů, což je zatím nejvíce v historii. Mezi nimi bude i šplh. Jde tak o vzpomínku na první československou olympijskou medaili, kterou před sto lety v Paříži získal Bedřich Šupčík.

Pro dopravu na festival lze využít hromadnou dopravu. Připraveny jsou také tři parkoviště pro auta a úschovna kol.

Na slavnostní zahájení je vstup zdarma, stačí se pouze registrovat na stránkách festivalu. Na ostatní dny vyjdou lístky například v rodinném balíčku pro dvě děti a dva dospělé na čtyři sta korun.