Mrazivá zima o víkendu povolí. Ale jen na chvíli

Studio 6: V neděli přijde oteplení (zdroj: ČT24)

Mrazivé počasí by mělo o víkendu povolit. V noci sice budou teploty stále klesat hluboko pod nulu, ovšem ty denní by se měly v sobotu pohybovat kolem nuly a v neděli by dokonce mohly vystoupat až ke čtyřem stupňům. S příchodem nového týdne se ale znovu ochladí.

Páteční teploty ještě nulu nepřekročí. Přes den by se měly pohybovat v rozmezí od minus jednoho stupně až do šesti stupňů pod bodem mrazu. V noci na sobotu pak ještě klesnou, na většině území se dostanou pod nulu k minus šesti až minus deseti stupňům.

„Postupně se během dne bude oteplovat na minus dva až plus dva. Ale to bude spíš v Čechách,“ uvedla meteoroložka ČT Marie Odstrčilová. Na Moravě a ve Slezsku by se teploty přes nulu v sobotu ještě dostat neměly, což by mohlo znamenat riziko tvorby ledovky.

Předpověď počasí na víkend 26., 27.1.
Zdroj: ČT24

V neděli už by odpolední teploty na území Čech mohly vystoupit až na plus čtyři stupně Celsia. Na Moravě a ve Slezsku se ovšem dál budou točit denní teploty spíše okolo bodu mrazu.

I přes víkendové oteplení se na začátku nového týdne opět přihlásí o slovo mrazivější počasí. „Teploty půjdou zase spíš pod nulu, a to i přes den, kdy se budou pohybovat mezi minus třemi a plus jedním stupněm,“ říká meteoroložka. Noční teploty budou klesat až na minus osm, dodala s tím, že sněžení se opět objeví i v nižších polohách.