TÉMA

Marek Hrabáč

Dinda rezignoval na funkci náměstka chomutovského primátora, opouští i zastupitelstvo

David Dinda (Nový Sever) v pondělí na jednání chomutovského zastupitelstva oficiálně rezignoval na funkci náměstka primátora i mandát zastupitele. Reagoval tím na policejní obvinění v souvislosti s hlasováním o podpoře hokejového klubu Piráti Chomutov před sedmi lety. Vinu ale odmítl.
20. 11. 2023|

Chomutov povede vítězné ANO s hnutím Nový Sever. Primátorem bude i nadále Hrabáč

V Chomutově se ve čtvrtek na koalici domluvilo vítězné hnutí ANO s Novým Severem. Primátorem zůstane Marek Hrabáč (ANO). V zastupitelstvu, které má 35 členů, budou mít subjekty 18 hlasů, tedy těsnou většinu. V minulém volebním období byla součástí koalice ANO a Nový Sever ještě KSČM. Ustavující zastupitelstvo se bude konat 24. října.
6. 10. 2022|

Na Teplicko přišel nový dopravce a autobusy někdy nejezdí nebo bloudí. Řidiči jsou nemocní, hájí se firma

Cestující na Teplicku si stěžují na nového autobusového dopravce. Na krajský úřad denně přicházejí stížnosti na zpožděné nebo vůbec nevypravené spoje společnosti ČSAD Slaný, která patří do skupiny ICOM. Ústecký kraj hrozí pokutami, připouští ale, že hlavní je zařídit, aby cestující marně nečekali na zastávkách.
9. 12. 2021|

Některá města mění postoj k hazardu. Jeho povolení má zalepit propady v příjmech

Počet měst a obcí, které na svém území zakazují provoz výherních automatů, se podle statistik ministerstva financí snížil čtyřikrát v porovnání s dobou před epidemií. Aktuálně jich je 109. I kvůli napjatým rozpočtům některé radnice od úplného zákazu technických her upouštějí. Automaty se vrátily třeba do Českého Krumlova, kladenská radnice zase zrušila už schválený zákaz, který měl začít platit letos. K městům, kde plošný zákaz automatů platí, se naopak nově přidalo Ústí nad Labem.
6. 6. 2021|