Střelecký útok v Tel Avivu si vyžádal dva mrtvé

Při střeleckém útoku v centru Tel Avivu přišli o život nejméně dva lidé a další byli zraněni, píše zpravodajský web The Times of Israel. Policie uvedla, že po útočníkovi pátrá, a vyzvala obyvatele, aby se vyhnuli místu incidentu a nevycházeli. Izrael v poslední době čelí největší vlně teroristických útoků za několik let. Za poslední měsíc při nich zahynulo třináct lidí.

Čtvrteční střelba se odehrála v rušné čtvrti s několika bary a restauracemi. Střelba podle listu The Times of Israel začala v populárním baru Ilka. „Skryli jsme se pod stoly a lidé začali plakat, bylo to hrozné,“ řekla 34letá Evelyn Gercová, která večeřela ve vedlejším podniku.

„Terorista zahájil palbu zblízka a poté pěšky utekl. Několik lidí je zraněno,“ řekl policejní mluvčí Eli Levy izraelskému 13. kanálu. „Neopouštějte své domovy. Nevystrkujte hlavu z okna. Nechoďte na balkony,“ dodal.

Deset postřelených bylo převezeno do Ichilovy nemocnice, dva z nich zraněním podlehli. Nemocnice uvedla, že lékaři operují čtyři vážně zraněné. Ve vážném stavu jsou podle ní další dva lidé a dva mají lehčí zranění. Do dvou jiných nemocnic byli převezeni další čtyři lidé s lehčími zraněními. 

Televizní záběry zachytily, jak ozbrojení policisté pátrají po útočníkovi v Dizengoffově ulici a menších postranních ulicích. Na místě je také policejní vrtulník. Podle listu The Times of Israel strážníci obklíčili dům v Dizengoffově ulici, kde by se útočník mohl skrývat.