Při dalším útoku v Izraeli zahynuli čtyři lidé

V úterý v Izraeli při dalším útoku zahynuli podle místní televize nejméně čtyři lidé a jeden člověk byl vážně zraněn. Od minulého týdne jde o třetí útok. Izraelská televize hovoří o arabském střelci. Minulé dva útoky se připisovaly pachatelům spřízněným s organizací Islámský stát.

Podle listu The Jerusalem Post se v úterý střílelo nejméně na dvou místech. Izraelská média původně informovala o pěti těžce zraněných, z nichž čtyři byli v kritickém stavu. Byl mezi nimi nejméně jeden policista.

První ze série útoků se odehrál v Beerševě minulý týden a pachatel při něm zabil čtyři lidi. V neděli pak dva útočníci v Hadeře zabili dva policisty. Policejní mluvčí v úterý řekl, že se střílelo na dvou nebo třech místech v oblasti předměstí Bnei Brak. Jeden ze střelců byl na motocyklu a zahájil palbu na okolojdoucí. Není zatím jasné, zda byl zastřelen.

Izraelské bezpečnostní složky jsou kvůli situaci ve stavu zvýšené pohotovosti a připravují se na vlnu násilností s blížícím se muslimským postním měsícem ramadánem.