Beseda: Festival ve Varech a ČT společně uvádí filmy do kin

„Svět filmu a televize se dlouhodobě sbližuje – a to je dobře,“ nepochybuje generální ředitel ČT Petr Dvořák. Důkazem je i Dům ČT, který pravidelně doplňuje program festivalu v Karlových Varech. Právě v něm o filmové a televizní tvorbě Dvořák besedoval spolu s prezidentem karlovarské přehlídky Jiřím Bartoškou. Představili i společný projekt KVIFF Distribution.

„Někdy mám pocit, že TV dělá lepší projekty než Hollywood,“ podotkl Jiří Bartoška. Mluvilo se mimo jiné o financování, o společném projektu KVIFF Distribution, který přináší tituly z festivalového programu do kin, například švédský thriller Tísňové volání. Podle uměleckého ředitele festivalu Karla Ocha nezvykle pojatý snímek – složený jen z telefonátů – potěší všechny, co mají rádi severskou detektivní školu.

„Snažíme se divákům nabídnout takové typy filmů, které by mohli vidět i ve Varech za přítomnosti tvůrců. Přenést filmovou atmosféru do kin. Vedle Tísňového volání uvede KVIFF Distribution také letní hit Mama Brasil a úžasnou love story Studená válka,“ doplnil Och.

Záznam: Beseda s Jiřím Bartoškou a Petrem Dvořákem (zdroj: ČT24)