Cestou k zásahu havarovala u Jiříkovic cisterna. Čtyři hasiči se zranili

Čtyři hasiči se ráno zranili, když havarovali cestou k jiné dopravní nehodě. Jejich cisterna skončila mimo silnici a převrátila se. Tři hasiči utrpěli středně těžká zranění, jeden byl zraněn lehce.

Cisterna byla na cestě k jiné nehodě se zraněním. Na staré silnici nedaleko Jiříkovic skončila mimo silnici a převrátila se. „Došlo k následném požáru, hasiči se dostali ven z vozu a skončili v péči záchranné služby,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Tři z nich utrpěli středně těžká zranění, jeden byl zraněn lehce. „Všechny pacienty jsme odvezli do obou brněnských fakultních nemocnic k dalšímu ošetření,“ řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška policisté zjišťují příčiny a okolnosti nehody. Komplikace v dopravě nehoda nezpůsobila.

Nehoda, ke které hasiči před havárií vyjížděli, se stala mezi Jiříkovicemi a Ponětovicemi, osobní auto tam skončilo mimo silnici na střeše, záchranáři na místě ošetřili jednoho lehce zraněného pasažéra vozu.

Ve stejné době havarovala dodávka o několik set metrů dále na sjezdu z dálnice D1 ve směru na Svitavy. „Řidič dodávky zřejmě na mokré silnici dostal smyk a vyjel mimo silnici,“ popsal nehodu policejní mluvčí Petr Vala. Záchranáři ošetřili na místě nehody jednu středně těžce zraněnou osobu, kterou odvezli k dalšímu ošetření do vojenské nemocnice v Brně.