V Přerově explodovalo osobní auto. Výbuch podle policie způsobil nástražný systém

V pondělí večer v Sušilově ulici v Přerově explodovalo auto. Za výbuchem podle policie stál nástražný systém, uvedla v úterý policejní mluvčí Miluše Zajícová. Výbuch auta VW Transporter nedaleko obchodního domu nikoho nezranil. Policie případ vyšetřuje pro obecné ohrožení, za které pachateli hrozí až osm let vězení. Kriminalisté po něm nadále pátrají.

„Pyrotechnici po ohledání zjistili, že neznámý pachatel umístil na vozidlo nástražný výbušný systém. Na místě byl přítomen také služební psovod a jednotky hasičského záchranného sboru. Po celou dobu našeho šetření této události byla ulice z bezpečnostních důvodů uzavřena,“ uvedla Zajícová.

Škoda na voze nebyla dosud vyčíslena. Podle policie škoda na dalším majetku v okolí místa exploze nevznikla. „Příčina a okolnosti této závažné trestné činnosti jsou nadále předmětem prověřování. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení,“ dodala policejní mluvčí.

Auto explodovalo v pondělí v 19:40 v Sušilově ulici. Podle obyvatel Přerova bydlící v místě výbuchu se ozvala velká rána, o nástražném systému spekulovali i lidé na sociální síti.