V Napajedlech hořel sklad, hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu

Hasiči likvidovali od noci v Napajedlech na Zlínsku požár skladu. Na místě zasahovalo šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů s cisternami a výškovou technikou, vyhlášený byl druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu. Nikdo nebyl zraněn.

K požáru  v rekreačním areálu Pahrbek vyjížděli hasiči po druhé hodině ranní. „V době příjezdu na místo byl již objekt požárem kompletně zasažen. Hasiči proto okamžitě nasadili několik útočných proudů a soustředili se především na ochranu dalšího přilehlého objektu. Postupně bylo povoláno sedm cisternových vozů a automobilový žebřík. Hasební práce byly prováděny v dýchací technice a mimo vody byla jako hasivo využita také pěna,“ řekl mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Po necelé hodině ohlásil velitel zásahu lokalizaci požáru. „Po dohašení všech ohnisek byla v 07:01 ohlášena celková likvidace. Na dohlídku byla ponechána místní jednotka dobrovolných hasičů,“ dodal Řezníček.

Příčina vzniku požáru ani výše způsobených škod zatím nejsou známé. Zjišťovat je bude vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s policií.