Krnov chce do pěti let nové městské lázně. Starý bazén už dosluhuje

Krnov chystá architektonickou soutěž na nové městské lázně. Současný bazén ze sedmdesátých let je totiž na konci životnosti. Nové aquacentrum vznikne v areálu městského koupaliště a vyjde minimálně na tři sta milionů korun. Hotovo bude nejdříve za pět let.

Nové městské lázně by měly v Krnově vzniknout v areálu koupaliště. Vedení města finišuje s přípravou architektonické soutěže. Měly by obsahovat bazén s osmi drahami, dětský výukový bazén nebo třeba velké saunové centrum. 

„Do celého areálu, který tvoří koupaliště a budoucí lázně, bude moci návštěvník přijít v jakémkoliv ročním období a pokaždé si tady přijde na své. Počítáme, že ušetříme za provozní výdaje tím, že budeme mít obě zařízení na jednom místě,“ vysvětlil starosta Krnova Tomáš Hradil (za Krnovské Patrioty).

Stávající lázně jsou ze 70. let a jsou po konci původně plánované životnosti. Ztráta za rok 2019 byla téměř osm milionů korun. Projekt nového bazénu vznikl za minulého vedení Krnova. Dohodla se na něm koalice i opozice. A širokou podporu má návrh i nyní. „Pro mě jedna z obrovských výhod, že jak občané města, tak i plavecký oddíl budou mít šanci do poslední chvíle využívat starou budovu a pak plynule přejít na nové městské lázně,“ uvedl opoziční politik Radim Rudzinski (ODS).

Zastupitelé na projekt schválili zatím tři sta milionů korun. Hotovo bude nejdříve za pět let. Co bude se stávající budovou, chtějí řešit až v dalším volebním období.