Z vraždy tříletého dítěte v Přerově kriminalisté obvinili jeho matku. Hrozí jí výjimečný trest

Z vraždy tříleté holčičky v Přerově byla obviněna třiadvacetiletá žena, podle kriminalistů jde o matku dítěte. Tělo dítěte našli policisté minulý týden v jednom z tamních bytů. Ženě hrozí za vraždu patnáct až dvacet let vězení nebo výjimečný trest. Obviněna byla v nejpřísnějším odstavci, vraždu spáchala podle kriminalistů zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem.

„Žena je obviněná z vraždy své tříleté dcery, k níž došlo 14. srpna v Přerově. Motiv činu kriminalisté zjišťují. Zároveň podali krajské státní zástupkyni podnět k vydání návrhu na vzetí ženy do vazby,“ řekl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Podle policistů žena nebyla dosud stíhaná.

Tragédie se stala minulý týden ve středu v Purkyňově ulici v Přerově. Podle obyvatel domu se matka tříleté holčičky chovala zmateně, údajně pobíhala po sklepě, byla zašpiněná a také od krve a měla křičet něco o satanovi.  

Druhý podobný případ v kraji

V Olomouckém kraji jde už o druhý případ násilí vůči malému dítěti. V červenci tohoto roku kriminalisté obvinili třiadvacetiletého muže, který se měl pokusit o vraždu teprve ročního dítěte v Olomouci.   

Batole utrpělo vážné poranění hlavy, útok mladého muže přežilo jenom díky včasnému zásahu lékařů. K pokusu o vraždu došlo loni v listopadu, policisté případ vyšetřovali a hledali důkazy proti muži několik měsíců. I v tomto případě hrozí pachateli patnáct až dvacet let vězení nebo výjimečný trest. Soud už muže poslal do vazby.