Kvůli výbuchu plynu v bytě v Karviné policie obvinila muže z obecného ohrožení

V souvislosti s úterním výbuchem plynu v bytovém domě v Karviné policie obvinila z obecného ohrožení a poškození cizí věci šestapadesátiletého nájemníka. Stále ale není jasné, zda šlo o úmysl, nebo nedbalost. Při výbuchu v bytě byl zraněn právě obviněný muž, celkem dvanáct obyvatel domu muselo být evakuováno. Domů se vrátili ještě tentýž den.

„Ve vyšetřování je několik verzí. V těchto dnech žádáme o znalecká zkoumání z oblastí technických a lékařských. Rozhodující ve vyšetřování budou závěry znalců a analýza zjištěných indicií,“ řekla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

K výbuchu v bytě v ulici U Bažantnice v Karviné – Novém Městě došlo v úterý okolo 14:30. Exploze zranila právě muže, kterého teď policie obvinila. Utrpěl lehčí poranění hlavy a hrudníku. Zdravotníci na místě ošetřili také další dva nájemníky, kteří se ale nezranili, utrpěli psychický otřes. 

Výbuch plynu v bytě vyrazil okno
Zdroj: Vladimír Pryček/ČTK

„Předběžná škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun. Podle statika, který přijel na místo ještě v úterý odpoledne, je nejvíce poškozený byt, ve kterém došlo k výbuchu, a sousední byt,“ doplnila mluvčí policie.

Policisté a hasiči museli z bytového domu evakuovat dvanáct lidí. Všichni se později mohli vrátit do svých domovů. Statik zjistil, že stabilita objektu ve vlastnictví společnosti Residomo není narušena.