Na jižním Plzeňsku se čeká technoparty. Adresu měnila na poslední chvíli

Organizátoři technoparty, která má o víkendu proběhnout na jižním Plzeňsku, museli na poslední chvíli změnit místo konání. Majitel pozemků u obce Přešín na Nepomucku totiž od pronájmu plochy upustil, kamiony s hudební technikou se tak v pátek přesunuly na spěšně sehnaný náhradní pozemek u nedalekého Čížkova. Akce se má zúčastnit tisíc lidí včetně cizinců.

Technoparty měla proběhnout na šesti hektarech pod obcí Přešín směrem na Blovice, kde se říká Na Krahulicích. Podle informací ČTK ale byla nahlášená až ve čtvrtek odpoledne a hned poté se přišlo na to, že zde účastníci technoparty hrát a nocovat nemohou. Party totiž neměla proběhnout jen na pronajatém pozemku, ale i na plochách jiných vlastníků, kteří ale pole odmítli zapůjčit a z pronájmu nakonec upustil i původní pronajímatel.

„Majitelé se šprajcli, což chápu,“ řekl Ladislav Jára, starosta obce Čížkov, pod nějž Přešín spadá. V okolí obce se ale odpoledne nacházela už řada vozů a kamionů s hudební aparaturou, a organizátoři proto začali hledat novou lokaci, na které by mohla party proběhnout – a nakonec uspěli jen o pár kilometrů dál, přímo u Čížkova.

Policie akci sleduje

Na pronajatý pozemek v podvečer najížděly kamiony, organizátoři na místě začali s instalací aparatur a další techniky. „Na místě jsou momentálně asi dvě stovky lidí, převážně organizátorů. Většina účastníků pravděpodobně přijede až ráno,“ řekla v pátek večer krajská policejní mluvčí Martina Korandová s tím, že policie bude organizátory a účastníky celý víkend sledovat.

Vstupné na akci stojí 250 korun. Na místě jsou již nyní i zahraniční účastníci, převážně z Francie. Na Plzeňsko někteří přijeli v obytných vozech. Policie kontroluje všechny příjezdové cesty na místo taneční akce, má s sebou i speciální vůz pro rychlou identifikaci z dokladů.