Pohřešovaného chlapce z Uherskohradišťska našli policisté mrtvého

Tříletý chlapec z Podolí na Uherskohradišťsku, který byl od úterního podvečera pohřešovaný, je mrtvý. Jeho tělo objevili ve středu odpoledne policejní potápěči v těžce přístupném terénu řeky Olšavy, 650 metrů po proudu od chlapcova bydliště. Uvedl to policejní mluvčí Petr Jaroš.

Policie se okolnostmi úmrtí nadále zabývá. „Vzhledem k věku oběti nebudeme poskytovat žádné bližší informace. Nicméně nic nenasvědčuje tomu, že by byl spáchán nějaký násilný trestný čin,“ uvedl Jaroš.  

Chlapec se z domova ztratil v úterý kolem 18. hodiny. Už od večera a v noci na středu po něm pátrali policisté, hasiči a stovky dobrovolníků. Policie využila i vrtulník s termovizí, mobilní termovizi, psovody a další složky. Pátrání komplikovaly nepříznivé povětrnostní a světelné podmínky. 

„Důkladně bylo propátráno nejen bezprostřední okolí bydliště, ale i místa vzdálená několik kilometrů. Vzhledem k tomu, že nedaleko domu teče řeka, byly prohledány nejen oba břehy, ale i vodní plocha. Veškeré pátrání komplikovaly nepříznivé povětrnostní a světelné podmínky,“ popsal mluvčí.

Pátrání pokračovalo také ve středu. Policejní potápěči a hasiči s člunem prohledávali koryto a břehy řeky Olšavy. Další desítky policistů, hasičů a dobrovolníků hocha hledaly v zahradách, lesích, na polích nebo podél železniční tratě. Dopoledne znovu vzlétl i vrtulník.

Do hledání chlapce se zapojili také policisté z Jihomoravského kraje. „Požádali jsme je, aby nám zkontrolovali tok řeky Moravy od slovenských hranic až po Zlínský kraj,“ uvedl Jaroš. Řeka Olšava se do Moravy vlévá u Kostelan nad Moravou, které jsou od Podolí vzdáleny vzdušnou čarou zhruba devět kilometrů. 

Tělo pohřešovaného chlapce nakonec našli ve středu kolem 14:30 policejní potápěči v těžce přístupném terénu řeky Olšavy, 650 metrů po proudu řeky od jeho bydliště.