Ostrava: Policisté zadrželi muže podezřelého ze znásilnění osmileté dívky. K činu se přiznal

Policisté zadrželi muže podezřelého ze znásilnění osmileté dívky v Ostravě. K dopadení pomohly i záběry zřejmého útočníka, které policie zveřejnila.

Muž ve věku 34 let, který je z Opavy, se měl znásilnění dopustit minulou neděli. Podle zjištění redaktora České televize Jiřího Loučky si měl zadržený počkat u cyklostezky v neudržované části města a vyhlédnout si dívku, která se pohybovala náhodou kolem.

Podle policie byl čtyřiatřicetiletý muž v minulosti několikrát odsouzen. Hlavně za krádeže a jednou za výtržnictví, když se obnažoval na veřejnosti. V současné době měl zaměstnání a jeho motivem bylo uspokojení sexuálních pudů.

Muž se již k činu podle náměstka moravskoslezského policejního ředitele Radima Wita přiznal. V pondělí před 11. hodinou byl vzat do vazby.

Wita uvedl, že muž 22. července postupoval podle naplánovaného modelu. Vyhlédl si konkrétní místo i oběť. Dívenku uchopil za ruku a odvlekl do křoví, kde ji znásilnil. „Využil své převahy,“ řekl policista s tím, že dítě volalo o pomoc, ale nikdo jej neslyšel. Z místa pak utekl.

Policisté po pachateli pátrali téměř týden. Podle záběrů vytipovali několik možných pachatelů. Muž, který je nyní obviněn, byl mezi nimi. Podezřelého policisté zadrželi v sobotu. Za znásilnění mu hrozí pět až dvanáct let vězení. V příštích dnech ho vyšetří znalci.