Muž z úterní přestřelky v Brně je v kritickém stavu

Na náměstí Svornosti v Brně-Žabovřeskách se v úterý krátce před půl šestou vpodvečer vyhrotil konflikt mezi dvěma muži. Jeden z nich byl postřelen a nachází se ve velmi kritickém stavu. Pravděpodobného útočníka zadržela policie přímo na místě.

Podle mluvčí brněnských záchranářů Michaely Bothové byla zranění mladého muže vážná. Záchranka jej odvezla na urgentní příjem Fakultní nemocnice u sv. Anny. „Postřelený muž je ve velmi kritickém stavu,“ řekla mluvčí nemocnice Petra Veselá.

Hádka se odehrála na náměstí Svornosti, před tamní školou. „Padlo několik výstřelů, zraněný je v péči lékařů, druhý účastník incidentu byl po několika minutách zadržen,“ uvedl brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že policisté následně ohledali místo činu a vyslýchali svědky.

Šváb doplnil, že konflikt se týkal vyloženě jenom dvou osob, nikdo další nebyl zraněn a nehrozí ani jiné nebezpečí. Motivy sporu a identitu obou mužů zatím policie zveřejnit nemůže. Odkazuje přitom na probíhající výslechy svědků, kteří střelbu na náměstí viděli.