Trolejbus v Brně narazil do sloupu. Řidič a tři lidé jsou zranění

Na výjezdu z Brna do Šlapanic dopoledne havaroval trolejbus, narazil do sloupu. Podle prvotních informací jsou čtyři zranění. Silnice ze Slatiny do Šlapanic byla téměř čtyři hodiny uzavřená. Příčinu nehody policie vyšetřuje.

Trolejbusová linka číslo 31 končí ve Slatině, do Šlapanic dopravní podnik zavedl náhradní autobusovou dopravu. Podle mluvčí dopravního podniku Barbory Lukšové šlo o trolejbus jedoucí ve směru do centra, havaroval u zastávky Hraničky. „Náhradní autobusy jezdí odklonem přes Bedřichovice,“ řekla mluvčí dopravního podniku. Náhradní autobusy jezdily odklonem přes Bedřichovice, a to zhruba do 12:30. Poté byla silnice do Šlapanic opět zcela průjezdná.

Při nehodě se zranil řidič a tři cestující.„Všichni utrpěli lehká zranění,“ uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. Čtyřiapadesátiletého řidiče vyprošťovali hasiči, záchranná služba ho převezla do Fakultní nemocnice u svaté Anny, staršího muže a ženu středního věku do Vojenské nemocnice. Lehce zraněna byla i školačka, záchranáři ji ošetřili na místě.

„Trolejbus narazil do sloupu, příčinu nehody vyšetřujeme,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Podle něj byl řidič zaklíněný, zranění jsou i dva cestující. 

Trolejbus v Brně narazil do sloupu (zdroj: ČT24)