V Kopřivnici hořelo obchodní centrum, čtyři zranění

Při požáru obchodního centra v Kopřivnici na Novojičínsku se lehce zranili čtyři lidé, když zde odpoledne vzplál uskladněný odpad. Později se oheň rozšířil do prodejních prostor. Konkrétní příčina požáru se zjišťuje, škoda podle prvotních odhadů dosahuje 50 milionů korun. Kolem 20:00 se hasičům podařilo dostat oheň pod kontrolu, před půlnocí ho dohašovali.

Hořet začalo okolo 15:45. Hasiče o požáru informovala zaměstnankyně obchodního centra. Požár zachvátil odpad ve skladech u jednoho z bočních vchodů do areálu. Při požáru a jeho likvidaci se podle mluvčího hasičů lehce zranili čtyři lidé, z toho dva hasiči (podvrknutý kotník) a jeden policista a jeden zákazník, kteří se nadýchali kouře.

Hasiči společně s policií evakuovali zbývající část obchodního centra. Na místě zasahovala asi dvacítka hasičských vozidel a víc než stovka dobrovolných a profesionálních hasičů.

S největší pravděpodobností jde o druhý největší požár v Moravskoslezském kraji v letošním roce podle škody a počtu nasazených jednotek hasičů. Zatím největší byl požár z konce července v hale společnosti ŽDB Drátovna v Bohumíně na Karvinsku. Oheň tam tehdy způsobil škodu zhruba 200 milionů korun.