V Brně začala demolice hotelu Přehrada. Na jeho místě vyroste nový resort

UDÁLOSTI: Okolí Brněnské přehrady už nebude hyzdit zchátralý hotel (zdroj: ČT24)

Kdysi vyhlášený hotel u Brněnské přehrady řadu let chátral. Stavba ze sedmdesátých let patřila původně státu, který ji prodal soukromému majiteli. Ten plánuje na místě vybudovat nový hotelový komplex.

Kdysi to byl luxusní hotel, ve kterém nechyběla vířivka se saunou a dobrá restaurace. Na tamní vyhlášenou diskotéku mířila mládež ze širokého okolí. Pamětníci vzpomínají, že mezi hosty zahlédli občas slavné osobnosti. „ Viděl jsem tu Karla Vágnera a Kotvalda s Hložkem,“ vzpomíná Lubomír Strážnický, který má nedaleko chatu. V paměti mu zůstaly i koncerty, které se konaly v tamním amfiteátru.

Poslední hosté přespali v hotelu v roce 2001, od té doby chátral. Stal se sídlem bezdomovců a na jeho stěnách se vyřádili sprejeři. Chataři se dokonce obávali požáru. Ve vybydleném objektu totiž zůstaly stovky litrů lehkého topného oleje, kterým se tam v minulosti zatápělo. Hotel s ekologickou zátěží proto stát prodal soukromému majiteli, který by se postaral o sanaci.

Začala demolice. Stavět se bude nejdřív příští rok

Dělníci budou teď hotel demolovat. Zástupce investora Tomáš Indra popisuje, že by mělo na místě vyrůst šest apartmánů a nižší, dvoupatrová hotelová budova. Stavba ale zatím nemá územní rozhodnutí a stavební povolení. Stavět se začne nejspíš až za rok. Tomáš Indra předpokládá, že nový hotel by měl nad Brněnskou přehradou vyrůst v roce 2019.

Zástupce investora Tomáš Indra popisuje budoucí podobu hotelu (zdroj: ČT24)