Seniorka pašovala ve vlaku tabák z Polska. Cigaret měla tři kufry

Celníci odhalili ve vlaku mířícím z Hranic do Olomouce třiasedmdesátiletou ženu se třemi kufry pašovaných cigaret. V zavazadlech našli také dva kilogramy tabáku. Zboží bez platných dokladů žena převážela z Polska, informoval mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj David Kubenz. Seniorka je podezřelá ze dvou trestných činů. Celníci zboží bez platných dokladů zadrželi a nepustili na český trh.

Na pašované cigarety a tabák narazili celníci minulý týden ve čtvrtek při kontrole vlakového spoje na trase do Olomouce. Ke kontrole si vytipovali třiasedmdesátiletou ženu české národnosti, která u sebe měla větší počet zavazadel.

„Po přistoupení k fyzické kontrole se celníci nestačili divit. Ve třech zavazadlech totiž nalezli celkem 6600 kusů cigaret, které nebyly označeny tabákovými nálepkami, a téměř dva kilogramy neznačeného řezaného tabáku,“ uvedl mluvčí celního úřadu.

Kuřivo prý pořídila za 19 tisíc korun

Seniorka nebyla podle nich schopna k převáženému zboží předložit jakýkoliv doklad, který by prokazoval jeho řádné zdanění. „Později také vypověděla, že tabákové výrobky veze z Polska, kde je koupila od přibližně čtyřicetiletého muže za 19 tisíc korun,“ doplnil Kubenz.

Celníci daňový únik vyčíslili na 30 520 korun. Žena je podezřelá z trestného činu krácení daně a trestného činu porušování práv k ochranné známce a jiným označením. Hrozí jí trest od jednoho roku do pěti let. Případem se zabývá odbor Pátrání Generálního ředitelství cel, dodal Kubenz.