Nová televize Prima Cool startuje vysílání

Praha - Úderem 18. hodiny dnes začíná vysílat nový kanál TV Prima s názvem Prima Cool. Diváci jej mohou naladit prostřednictvím digitálního multiplexu nebo skrze satelit či kabel. Televize zaměřená hlavně na mladší publikum nabídne zejména zahraniční seriály Futurama, Chuck nebo Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory), ale i celovečerní filmy či přimé přenosy Premier League.

Cílovým divákem Prima Cool je podle generálního ředitele televize Marka Singera jakýkoli člověk mezi 20 a 40 lety. „Je to člověk, který žije ve městě, má aktivní způsob života, má rád ironický humor a rád se zasměje. Je to divák, kterému se často stane, že i když se chce večer dívat na televizi, nemá na co,“ uvedl Singer.

Dostane se i na fotbal…

Prima Cool nabídne pořady, které se v zahraničí pravidelně umisťují na nejvyšších příčkách žebříčků sledovanosti. Půjde o seriály, sitcomy, filmy a sport v podobě sobotních přenosů Premier League. V současnosti patří mezi nakoupené pořady seriál Angel, Chuck, nová řada Hrdinů, sitcom Spolužáci nebo magazín Top Gear.


Vůbec první vysílání začne v 18:00 krátkým pořadem Narození nové televize. Pak už přijde na řadu seriál Angel a po něm kreslená Futurama. Následovat bude pořad Brainiac: Šílená věda, znovu seriál Chuck a sitcom Zpátky do studia. V programovém schématu nebude pravidelně chybět ani celovečerní film, dnes se jedná o nepříliš povedený počin Johna McTiernana Vikingové.

Svěží design kanálu mají na svědomí Lukáš Fišárek a Marek Cimbálník z grafického studia Oficina. Oba se už dříve podíleli na grafice pro Českou televizi, zpravodajskou stanici Z1 nebo kabelovou Nova Sport. Interní struktura Primy se kvůli Prima Cool nezmění, přibude jen pozice koordinátora kanálu, kterým se stane Kateřina Čuntlová.

Vydáno pod