Zemřela Inna Čurikovová. Proslavila se jako Marfuša v Mrazíkovi

Ve věku 80 let zemřela filmová a divadelní herečka Inna Čurikovová, řekl agentuře Interfax Mark Varšaver, ředitel divadla Lenkom Marka Zacharova. Proslavila se mimo jiné rolí Marfuši v pohádce Mrazík.

„Zemřela po dlouhé nemoci,“ řekl Veršaver. Datum a místo pohřbu ještě nebylo stanoveno, ale pravděpodobně by se mohl konat v úterý.

Inna Čurikovová je držitelkou mnoha ocenění a cen. Narodila se 5. října 1943. V roce 1965 absolvovala Vyšší divadelní školu M. S. Ščepkina. V témže roce nastoupila do Moskevského divadla mladého diváka, od roku 1968 pracovala na volné noze, od roku 1975 byla herečkou Divadla Leninského komsomolu (nyní Lenkom) v Moskvě.

Před kamerou se poprvé objevila počátkem 60. let, často se ale jednalo jen o epizodní, komicky laděné role. Nové obzory se jí otevřely koncem 60. let, kdy se poprvé pracovně setkala s debutujícím režisérem Glebem Panfilovem, který v ní nalezl nejen svou životní partnerku, ale i protagonistku téměř všech svých filmů, píše server ČeskéNoviny.cz.

Jako studentka debutovala v roce 1960 ve filmu „Mraky nad Borskem“. Později hrála v mnoha filmech, včetně těch, které natočil právě Panfilov. Známá byla svými rolemi ve filmech Mrazík, Začátek, Kurýr a další.