Zemřel herec a bavič Josef Alois Náhlovský. Bylo mu 72 let

Po krátké těžké nemoci ve čtvrtek zemřel ve věku 72 let herec a bavič Josef Alois Náhlovský. Spolupracoval mimo jiné s Josefem Mladým, Petrem Novotným či Karlem Šípem. O jeho úmrtí informovala rodina.

Josef Náhlovský se narodil v roce 1949 v Lomu u Mostu, původním povoláním byl učitel. Jako moderátor začal působit společně s Petrem Novotným u hudební skupiny Fešáci. Komickou dvojici později tvořil se svým hereckým partnerem a kolegou Josefem Mladým, spolupracoval také s moderátorem a bavičem Karlem Šípem, ten už reagoval na svém Facebooku. „Svět bude zas o něco smutnější. Zemřel Pepa Náhlovský. Kamaráde, parťáku, ať je ti nebe lehké. Budeš nám strašně chybět,“ napsal.  

Loni v jednom rozhovoru Náhlovský vzpomínal, že mu na jevišti bylo nejlépe s Mladým. Spolupracovali spolu 37 let. Náhlovský zastával roli autora psaného textu, režisérem tématu byl Mladý. „Pepa měl zvláštní typ suchého a sarkastického humoru. Jako člověk byl ale velice hodný, nezákeřný a obětavý,“ vzpomínal Náhlovský na svého dlouholetého profesního partnera, který zemřel v roce 2018.

„V improvizaci jako takovou věřím, ale vždy musí mít člověk připravenou nějakou tutovku, jistotu, která vždy zabere. Občas se ale opravdu naskytla příležitost zaimprovizovat,“ popisoval Náhlovský.

Je autorem humoristické teorie o fiktivním národu starých Krušnohorců, kterou zpracoval do své knihy Krušnohorská kronika. Sám sebe také často označoval termínem poslední žijící Krušnohorec. Jako herec se objevil ve filmu Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli.