Chleba se sádlem a podpis, prosím. Slovácké divadlo otevřelo okénko U Hladového herce

Slovácké divadlo otevřelo okénko U Hladového herce (zdroj: ČT24)

Slovácké divadlo je, stejně jako ostatní tuzemské scény, pro diváky zavřené, otevřelo tedy alespoň dočasné občerstvení. V okénku U Hladového herce ve čtvrtek odpoledne obsluhují členové uherskohradišťského souboru.

„Nápad vznikl spontánně z naší frustrace z toho, že jsme zcela odříznutí od publika. Využili jsme proto momentální situace, která nám umožňuje provozovat výdejové okénko. Díky tomu budeme moct být s našimi diváky alespoň takto symbolicky,“ vysvětlil šéf slovácké scény Lukáš Kopecký. 

Obsluhy se ujali sami herci. Kávu, čaj nebo chleba se sádlem a cibulí si můžou kolemjdoucí koupit třeba u Tomáše Šulaje a Jitky Hlaváčkové, nominovaných na aktuální cenu Thálie. Šulaj už jednu Thálii doma má, tentokrát zaujal v muzikálu Chicago. Jeho kolegyně si nominaci vysloužila rolí v dramatu Její pastorkyňa.

Na viděnou u Jesus Christ Superstar

Každý příchozí nádavkem od svého oblíbeného herce dostane podpis a slevu na lednové uvedení muzikálu Jesus Christ Superstar. „Věříme, že v lednu už se budeme moct všichni do sytosti potkávat, užít si očekávanou inscenaci slavného muzikálu, který vzniká jako vrchol oslav tři čtvrtě století našeho divadla, a udělat si s diváky společnou fotku,“ přeje si Lukáš Kopecký.

Okénko U Hladového herce funguje jen do čtvrtečních šesti hodin odpoledne, bude-li zájem, nebrání se ale divadelníci změnit svou profesi opakovaně. 

Výdejní okénko kultury

S podobným projektem přišel tento týden také Cirk La Putyka. U své domovské scény v pražských Holešovicích zřídil Výdejní okénko kultury, za nímž hrál pro nejvýše čtyřčlennou rodinu anebo dva nepříbuzné diváky. 

Cirk La Putyka otevřel Výdejní okénko kultury (zdroj: ČT24)