Karlovy Vary hrají hlavní roli v nové vánoční pohádce Přání k mání

Karlovarský hotel Imperial si zahraje jednu z hlavních rolí v připravovaném filmu pro letošní Vánoce. Pro účely příběhu byl přejmenován na hotel Bosák, jehož stejnojmenného majitele si zahraje Vítězslav Jandák. Snímek, který připravuje režisér Vít Karas, vzniká v česko-slovenské koprodukci podle scénáře Miroslava Adamce.

„Natáčení v hotelu Imperial probíhalo nejen ve všech interiérech, ale využili jsme i krásné prostředí velké hotelové zahrady. V podstatě jsme na devět dnů se stočlenným štábem a sto padesáti komparsisty zabrali celý hotel,“ popisuje vedoucí produkce Ivana Jaroschy.

Netypická pohádka

„Přání k mání není úplně typickou vánoční pohádkou, neodehrává se na zámku a hrdiny nejsou princ s princeznou. Jedná se o vánoční příběh, který ukazuje, že láska buď je, nebo není. A žádné kouzlo tomu nepomůže. To ale neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují,“ dodává Jaroschy.

Příběh hravou a humornou formou vypráví o různých podobách lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši, jenže neopětovaně, zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči – varietním kouzelnickým duem prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra.

„Karlovy Vary jsem si pro natáčení vybral zejména kvůli majestátnímu hotelu Imperial. Svou pozicí a architekturou je zcela výjimečný a já si upřímně nedovedl představit dokonalejší variantu pro ztvárnění našich představ,“ uvedl režisér Vít Karas.

„V hotelu navíc pro naši pohádku našli obrovské pochopení, umožnili nám natáčet, kdekoliv jsme potřebovali, a postarali se o nás v pravdě pohádkově tak, jak to doposud málokterý z nás při natáčení zažil. Majitelům i veškerému personálu tak za jejich vstřícnost a trpělivost s námi patří obrovský dík,“ doplňuje režisér. Natáčení probíhalo převážně v karlovarských lokacích a zapojilo se do něj na 450 komparsistů z kraje.

Snímek Přání k mání vzniká v koprodukci České televize a TV Markíza. V hlavních rolích se objeví Jitka Čvančarová, Martin Myšička, Jan Vondráček, Simona Babčáková, Lukáš Latinák, Marián Slovák, Vítězslav Jandák, Milan Šteindler, Adrian Jastraban, Václav Neužil a další.