První republiku čeká krize rodinná i hospodářská

Vzniká druhá řada První republiky (zdroj: ČT24)

Rodina Valentova je opět pohromadě. Sešla se, aby natočila druhou řadu výpravné rodinné ságy První republika. Další díly vznikají opět v režii Bisera A. Arichteva v těchto dnech například v lesích nedaleko středočeských Jevan.

Nová řada bude mít třináct epizod a v ději se posune o osm let dopředu. „Moje postava se vrací z vězení a snaží se vrátit i do rodiny a nějak v ní fungovat,“ prozradil Jiří Vyorálek, představitel černé ovce rodiny Jaroslava Valenty. 

Vliv na osudy budou mít opět nejen vzájemné vztahy, ale i dějinné okolnosti. „Nebudeme tolik apelovat na dobové události, nicméně doba samotná ovlivňuje příběh,“ upřesnil režisér Arichtev. Druhá řada ságy začíná v říjnu 1928, kdy republika slavila desáté výročí samostatnosti, také se ale blížila hospodářská krize.

Jan Vlasák jako otec rodu Valentů
Zdroj: ČT

První řadu Česká televize vysílala v lednu 2014. Průměrně každý z 22 dílů sledovalo více než milion a 300 tisíc diváků. Práva zakoupily i zahraniční televize. „O seriál byl velký zájem, takže jsem zvědavý, jak se nám podaří pokračování, doufám, že tak, aby bavilo lidi dál,“ přeje si Jan Vlasák, který ztvárnil hlavu Valentovic klanu.

Nové díly budou filmaři natáčet do léta příštího roku. Na obrazovce uvidí diváci pokračování První republiky nejdříve na podzim.