Na Colours of Ostrava explodují Imagine Dragons

„Hrajeme na kytary, bicí a basu, takže nám říkají rocková skupina. My ale zbožňujeme silné melodie, skladby dávající pocit exploze,“ tvrdí Dan Reynolds, zpěvák Imagine Dragons. Americká kapela vystoupila v Česku už dvakrát, naposledy letos v lednu vyprodala O2 arenu. Vrátí se opět v červenci – jako hlavní hvězda festivalu Colours of Ostrava.

„Pro Colours of Ostrava se stane koncert Imagine Dragons obrovskou událostí, jde o kapelu, která je v současné době na vrcholu popularity. Jsem nadšená, že právě u nás zazní naživo jejich adrenalinový mix kytarového rocku, popu i elektroniky, který tak strhává fanoušky,“ těší se na vystoupení festivalového headlinera ředitelka Colours Zlata Holušová.

Čtveřice Imagine Dragons se dala dohromady v roce 2009, o tři roky později na sebe upozornila singlem It's Time, ohlašujícím debutovou desku Night Visions. Další singl z tohoto alba – Radioactive – se stal nejprodávanější rockovou skladbou v americkém digitální historii, kapela přinesl cenu Grammy a pochvalu od Rolling Stones, kteří ji označili za „největší rockový hit roku“. Druhou – a zatím poslední studiovou nahrávku – Smoke + Mirrors vydali Imagine Dragons v roce 2015.

Na Colours of Ostrava se v programu připojí k britské zpěvačce Birdy nebo berlínskému elektronickému projektu Moderat, jejichž jména už organizátoři oznámili. Šestnáctý ročník začne v industriálním areálu Dolních Vítkovic 19. červencem, čtyřdenní vstupenky už jsou v prodeji.