„Není nic, co by nás zastavilo.“ Eagles of Death Metal hráli v Paříži

Americká rocková skupina Eagles of Death Metal v pondělí znovu zahrála v Paříži - tři týdny poté, co při jejich koncertu v hudebním sále Bataclan tragicky poznamenal teroristický útok. Na pódiu se hudebníci objevili v závěru druhého koncertu kapely U2. Ta v Paříži nahrazovala svým fanouškům dvě vystoupení, která po atentátech zrušila.

Na prvním pařížském koncertu U2 Eagles of Death Metal oproti očekávání nevystoupili, na pódiu se objevili až při pondělním vystoupení. 

„To jsou naši bratři, naši kolegové zpěváci. Před třemi týdny byli okradeni o pódium a my bychom jim dnes večer rádi poskytli to naše,“ ohlásil Bono Eagles.

Hudební klub Bataclan, kde kalifornská kapela 13. listopadu koncertovala, se stal vůbec nejkrvavějším místem atentátů. Po teroristickém útoku islamistů tam zemřelo 90 lidí. Členové Eagles of Death Metal vyvázli, na místě ale zemřel zástupce jejich vydavatelství nebo Brit Nick Alexander, který kapele pomáhal s propagací.

Eagles of Death Metal koncertovali v Paříži (zdroj: ČT24)

Pondělní vystoupení skupiny na pařížském koncertu U2 vyslalo jasný vzkaz: nebojíme se.

Hudba je to, co děláme. Je to náš život a neexistuje nic, co by nás zastavilo. Hrát každý večer a vidět usmívající se tváře v davu - to je to, co nás žene kupředu.
Matt McJunkins
basista Eagles of Death Metal

Američtí rockeři již dříve uvedli, že by rádi byli první kapelou, která vystoupí v Bataclanu po jeho znovuotevření. Klub by se měl podle jeho šéfů pravděpodobně veřejnosti otevřít na konci příštího roku.