Tancoš: Pravice neudělala nic dobrého, spojíme se se sociálními demokraty

Praha - Reakce Evropské unie na ukrajinskou krizi je podle Miroslava Tancoše z Romské demokratické strany dostatečná. „Evropská unie hraje důležitou roli v řešení ukrajinské krize,“ myslí si na Tancoš, který má obavy, aby sankce nepoškodily malé země včetně České republiky. Zásadní slovo v řešení krize podle něj mají Spojené státy a Rusko.

Tancoš: Pravice neudělala nic dobrého, spojíme se se sociálními demokraty (zdroj: ČT24)

ČT postupně představuje priority všech lídrů politických stran a seskupení, které kandidují do Evropského parlamentu.

Prioritou Romské demokratické strany je bojovat za rovná práva. „Uděláme vše proto, aby se všem poctivým lidem žilo lépe,“ má strana v programu. Zaměřit by se podle Tancoše měli především na lidská a občanská práva, stejně jako na rozvoj pracovních příležitostí. Tancoš, který by v Evropském parlamentu chtěl působit ve výboru zaměřeném na zaměstnanost, by chtěl také prosadit zvýšení důchodů. Další prioritou strany je také boj proti extremistům. „Aby se bojovalo proti neonacistickým stranám,“ dodal Tancoš.

V Evropském parlamentu se strana plánuje připojit do frakce se sociálními demokraty. „Oni jsou sociálně citlivější,“ zdůvodnil Tancoš, jehož strana plánuje spolupracovat spíše s levicově smýšlejícími politiky. „Pravicové vlády tu neudělaly nic dobrého, jen bídu a utrpení,“ myslí si Tancoš.