Mlhy se o víkendu místy udrží celý den, výrazně srazí teplotu

O víkendu se na některých místech Česka mohou udržet mlhy po celý den. Přes den může být až 14 stupňů Celsia, při mlze a nízké oblačnosti ale jen sedm stupňů. V noci se teploty přiblíží nule. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pátek bude polojasno až oblačno, místy se mohou ojediněle vyskytnout mlhy, nízká oblačnost, slabý déšť či mrholení. V noci teploty klesnou na šest až dva stupně, na jihu při zmenšené oblačnosti může být i nula. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi devíti a 13 stupni, při mlze ale jen kolem sedmi stupňů.

Podobné počasí bude pokračovat i o víkendu. V sobotu se zejména v severozápadních Čechách a na Moravě mohou mlhy a nízká oblačnost udržet po celý den. Nejnižší noční teploty meteorologové předpovídají mezi pěti a jedním stupněm, nejvyšší denní mezi deseti a 14 stupni. Při mlze a nízké oblačnosti bude po oba víkendové dny opět jen kolem sedmi stupňů.

Mlhavé počasí vydrží

I v neděli bude místy jasno až polojasno, místy nízká oblačnost a mlhy. Noční teploty se budou pohybovat mezi šesti a dvěma stupni, přes den budou o stupeň nižší než v sobotu, tedy mezi devíti a 13 stupni.

Mlhavé podzimní počasí s nízkou oblačností a ojediněle mrholením bude pokračovat i v příštím týdnu. Noční teploty se budou pohybovat kolem pěti stupňů a při zmenšené oblačnosti klesnou k nule. Denní teploty se budou držet pod deseti stupni, jen při slunečním svitu může být 12 stupňů.