V Ústí nad Labem se ve druhém senátním kole utkají Nedvědický s Krskem

Senátní duel: obvod č. 31 - Ústí nad Labem (zdroj: ČT24)

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Ústí nad Labem postoupili ústecký primátor Petr Nedvědický (ANO) a historik Martin Krsek (SEN 21). Nedvědický obdržel 24,39 procenta hlasů, druhý Krsek má 19,16 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo přibližně 36,67 procenta voličů, o hlasy usilovalo devět kandidátů. Druhé kolo se uskuteční v pátek 30. září a v sobotu 1. října.

Nedvědický byl v letech 2016-2020 zastupitelem Ústeckého kraje. Působil jako člen Komise pro rozvoj cestovního ruchu a člen Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Od roku 2018 je primátorem Ústí nad Labem, členem hnutí ANO 2011 je od roku 2015. Vystudoval VŠE. Od roku 2011 působil jako ředitel logistiky společnosti PNS Grosso. Ve volbách v roce 2020 post krajského zastupitele obhajoval, ale neuspěl.

Krsek vystudoval obor stavební historie na Filozofické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Pracoval jako novinář a po studiu nastoupil do Muzea města Ústí nad Labem, kde je vedoucím historického oddělení. Napsal řadu knih a filmových scénářů a je dlouholetým redaktorem reportáží populárního pořadu České televize Toulavá kamera. V komunální politice působí jako zastupitel Ústí nad Labem a dočasně zastával post radního pro kulturu. Vyučuje také na univerzitě třetího věku.

V roce 2016 zvítězil v Ústí nad Labem Jaroslav Doubrava (SEN 21), který ve druhém kole získal 57,89 procenta hlasů. Druhý skončil František Holešovský (za ANO).