Česko čekají mrazivé noci, sněžit bude na horách koncem týdne

V příštích dnech bude sněžit nebo mrholit jen ojediněle, na horách má další sníh napadnout koncem tohoto týdne. Obloha bude často slunečná, ale objeví se i mrznoucí mlhy a nebo nízké mraky, a právě z nich může výjimečně slabě sněžit. Noci zůstanou mrazivé, přes den vystoupí teploty zpočátku na maximálně plus dva stupně Celsia, od čtvrtka teploměr může odpoledne ukázat až pět stupňů nad nulou. Vyplývá to z aktuální týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Sníh, který na některých místech republiky o víkendu napadl, kvůli teplotám kolem pěti stupňů nad nulou rychle roztál.

„Dnes (v pondělí –⁠ pozn. red.) už bude chladněji a stále se mohou objevovat sněhové přeháňky, v nížinách to může být i déšť se sněhem. V příštích dnech už bude sněžení nebo mrholení velmi málo. Bude se tvořit nízká oblačnost a mlhy, po jejich rozpuštění bude svítit slunce. Nejvíc ho bude na horách,“ uvedli meteorologové.

V noci bude mrznout, v polovině týdne mohou teploty klesnout až k minus dvanácti stupňům. Odpoledne se teplota dostane nejvýš na plus dva stupně. „Až od čtvrtka budou denní teploty vystupovat k pěti stupňům Celsia. Nový sníh připadne na horách na konci tohoto týdne,“ očekává ČHMÚ.