Do Česka dorazil podzim, na horách může i sněžit

Události: Předpověď počasí na další dny (zdroj: ČT24)

Do Česka dorazil pravý podzim. Po teplém začátku týdne, kdy teploty šplhaly na letní pětadvacítky, se ochladilo. V příštích dnech mají teploty dál klesat a bude i mrznout. Podrobnou předpověď připravil meteorolog ČT Michal Žák.

V centru Prahy o víkendu mrznout nebude, a to díky vlivu městského tepelného ostrova, který může i za to, že Klementinum je nejteplejším místem u nás. V noci na pátek bude ještě relativně teplo, snad jen s výjimkou Slezska, kde už minima klesnou na šest až dva stupně a ojediněle se objeví přízemní mrazíky.

S četnými mrazíky pak je potřeba počítat v noci na sobotu, kdy minima ve dvou metrech klesnou na čtyři stupně až nulu. Nejstudenější bude noc na neděli, i ve dvou metrech může mrznout, v údolích naměříme až mínus tři stupně. Půjde tak o nejchladnější noc od začátku května.

Víkend bude slunečný
Zdroj: ČT24

Po chladných ránech přijdou převážně slunečné dny, jen v pátek bude zprvu víc oblačnosti hlavně na jihozápadě, postupně se od severovýchodu bude vyjasňovat. Víkendová rána můžou přinést i mlhy. Denní teploty budou šplhat na 11 až 16 stupňů, nižší maxima čekejme o víkendu na severovýchodě, kde se navíc občas přidá silnější vítr.

Po neděli počítejme ještě s dalším poklesem teplot, do Česka pronikne studený vzduch od severu a od úterý se maxima budou pohybovat jen mezi sedmi a dvanácti stupni.

Od úterý taky občas zaprší. A v přílivu studeného vzduchu klesne hranice sněžení postupně až na 900 metrů. Na horách se tak v této sezóně poprvé dočkají sněhových vloček. Zatím to ale vypadá, že sněhu moc nenapadne a navíc v dalších dnech zase roztaje.

Příští týden bude chladný
Zdroj: ČT24